fbpx

Consilier UNBR despre UNELM: ”inducerea ideii de paralelism nu este corectă”

Ca urmare a articolului în care avocata Silvia Uscov din București trăgea un semnal de alarmă cu privire la ”un fel de UNBR paralel” – UNELM, consilierul UNBR Silvana Racoviceanu ne-a transmis următoarele:

”În virtutea profesionalismului care caracterizează modul în care instituția dvs. promovează o corectă informare publică, dar și în scopul evitării efectului de ”bulgăre de zăpadă” al unei false teorii, înțeleg să precizez următoarele:

Uniunea Națională a Avocaților din România (UNBR), este forul de reprezentare publică al aproximativ 30.000 de membri ai societății, specialiști în drept, prima fundamentare a acesteia având loc istoric, prin Decretul-Lege din 26 octombrie 1939, până în prezent, prin Legea 51/1995.

Asocierea UNBR cu orice altă structură organizațională non-guvernamentală, precum UNELM (Uniunea Națională a Experților în Legislația Muncii) prin inducerea ideii de ”paralelism” nu este corectă nici din punct de vedere profesional, nici din punct de vedere al calității și competențelor profesionale.

Acest aspect este cert indiferent de opiniile individuale, mai mult sau mai puțin informate asupra reglementărilor legale privind politica specializărilor de „nișă” profesională, reglementate la nivel european și evident aplicabile la nivel național.

Fără îndoială, politicile europene permit specializări punctuale și dreptul de asociere în orice tip de ONG, în scopul stimulării concurenței, în favoarea consumatorului, beneficiar final al oricărui produs sau serviciu.

Cu toate acestea, contrar opiniei colegei noastre Silvia Uscov, consider că indiferent de forma consultanței oferite de orice tip de experți în orice tip de legislație, AVOCATUL a fost, este și va fi un specialist în DREPT, fără ca opinia sa să poată fi combătută, decât de un alt AVOCAT, „la fel” de specialist.

Nu există și nu va exista o „Uniune Națională a Barourilor din România”, pentru că AVOCAȚII aparțin unui singur corp profesional, iar legislația prevede acest aspect ca atare. De altfel, modificarea legislativă despre care face vorbire colega mea Silvia Uscov departajează distinct și nominal AVOCATUL, alături de expertul în legislația muncii, tocmai pentru că acesta nu are nevoie de specializare.

În concluzie, respectăm dreptul la asociere al cetățeanului, astfel cum e prevăzut de Constituția României, cu precizarea că AVOCATUL constituie garanția respectării legii și drepturilor individuale ale fiecăruia.”, a precizat avocata Silvana Racoviceanu, membru al Baroului București și Consilier al Uniunii Naționale a Barourilor din România.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina