fbpx

Condamnare definitivă în cazul șicanării în trafic finalizate cu decesul unui bărbat din Cluj

Curtea de Apel Cluj a pronunțat condamnarea definitivă în cazul șicanării în trafic finalizate cu decesul unui bărbat. Inculpatul, un tânăr de 19 ani, a rămas cu pedeapsa de 3 ani cu suspendare primită la fond, dar Curtea a majorat cuantumul daunelor morale acordate soției și fiicei bărbatului de 53 de ani decedat.

Tânărul Paul Adrian Pojar a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 4 ani, plus 80 de zile de muncă în folosul comunității, pentru că, în 2 ianuarie 2017, l-a lovit cu pumnul în față pe un bărbat care îl șicanase în trafic și care s-a dat jos din mașină la el. Bărbatul de 53 de ani a căzut și s-a lovit cu capul de caldarâm. De precizat că acesta din urmă era băut, având o alcoolemie de 0,80 gr/l în sânge. După o lună, cel lovit a decedat la spital.

Prin decizia pronunțată în 23 mai, Curtea de Apel Cluj a menținut practic pedeapsa primei instanțe, dar a majorat cuantumul daunelor morale acordate soției și fiicei bărbatului decedat.

Soluția pe scurt: ”În baza art. 421 pct. 2 lit. b din C.p.p. admite apelul declarat de catre partile civile TL si TAS împotriva sentintei penale nr. 54/14 februarie 2018 pronuntata de Tribunalul Cluj, pe care o desfiinteaza numai cu privire la cuantumul daunelor morale la care a fost obligat inculpatul PPA fata de partile civile si rejudecând în aceste limite:

Majoreaza cuantumul daunelor morale de la 10.500 euro sau echivalentul în lei la data platii, pentru fiecare dintre cele doua parti civile, la 17.500 euro sau echivalentul în lei la data platii.

Mentine restul dispozitiilor sentintei apelate. În baza art. 275 al. 3 din C.p.p. cheltuielile judiciare din apel ramân în sarcina statului. Definitiva.”

Prin sentința menținută, inculpatul a fost obligat și plata cheltuielilor de spitalizare ale victimei în sumă de peste 42.000 de lei.

Mai multe detalii despre caz în articolul de mai jos.

EXCLUSIV: 3 ani cu suspendare pentru tânărul care a lovit un bărbat după o șicanare în trafic. Acesta a decedat ulterior

Comments

comentarii

Lasă un răspuns