fbpx

Compania clujeană ACI, premiată la Cannes pentru diversitatea și complexitatea lucrărilor de Europe Business Assembly

Compania clujeană ACI a fost nominalizată și premiată în Occident ca fiind una dintre cele mai bune în domeniul construcțiilor industriale și rezidențiale din România, se arată într-un comunicat postat pe site-ul societății. 

S.C. ACI Cluj S.A. a fost premiată recent, într-o ceremonie desfășurată la Cannes, de către organizația Europe Business Assembly (EBA) din Oxford, Anglia, pentru „diversitatea și complexitatea lucrărilor” executate, fiind considerată una dintre cele mai bune companii în domeniul construcțiilor industriale și rezidențiale din România. În cadrul aceleiași ceremonii, au fost premiate, în domeniile lor, companiile Transgaz și Nuclear Electrica. La rândul său, președintele acestei companii, Ioan Așchilean, a primit premiul „Managerul anului” din partea Comitetului „Socrates”, Oxford UK.

Președintele ACI Cluj SA, Ioan Așchilean (în mijloc)

Mai jos puteți vedea o galerie foto de la evenimentul care a avut loc într-o superbă sală dintr-un palat de la Cannes și la care au participat antreprenori din toate colțurile lumii.

Performanțele economice și inginerești  ale celor de la ACI S.A. au atras atenția și prestigioasei World Confederation of Businesses, care a nominalizat compania clujeană drept unul dintre câștigătorii “THE BIZZ 2017”, premiul urmând a fi înmânat în cadrul unei ceremonii care va avea loc în SUA, la Saint Thomas, în Virgin Islands, în zilele de 26 și 27 iulie 2017.

Ceea ce i-a surprins plăcut pe analiștii occidentali ai mediului de afaceri românești a fost performanța economică și inginerească a unei companii cu 375 de angajați, (dintre care 290 de muncitori și 85 de ingineri), care abordează și execută cu succes lucrări de o asemenea diversitate și complexitate inginerească. În aceiași măsură, analiștii occidentali au mai fost impresionați de stabilitatea companiei clujene. După cum au remarcat în raportul de evaluare, această stare este asigurată de viziunea și experiența Consiliului de Administrație (C.A.), format din performeri ai economiei românești: Ioan Așchilean – președintele C.A., Dorin Așchilean – membru și director general, Horia Ciorcilă – președintele Băncii Transilvania, Gicu Gânscă – antreprenor în construcții, și Dorel Goia – președintele Grupului Teraplast.

Potrivit raportului de evaluare, într-o măsură definitorie la succesul SC ACI S.A. contribuie echipa executivă din conducerea firmei, condusă energic de către directorul general Dorin Așchilean. Remarcabil pentru o companie românească a fost și faptul că constructorii clujeni au obținut puncte importante pentru că au investit în cercetare, analiștii occidentali punctând faptul că firma a atras fonduri europene în valoare de 12,3 milioane lei. Acești bani au fost folosiți pentru deschiderea unei fabrici de structuri metalice, în cadrul căreia se desfășoară și activitatea de cercetare. În acest scop, ACI s-a asociat cu prestigioasele Universități tehnice din Cluj Napoca și Timișoara într-un contract de cercetare a calculului structurilor metalice. De asemenea, Compania are o colaborare științifică cu Institutul de Izotopi și Criogenie din Râmnicu Vâlcea pentru folosirea hidrogenului, ca sursă de energie. Investiția și implicarea firmei clujene în cercetare poate fi explicată și dacă avem în vedere faptul că atât președintele C.A., cât și directorul său general sunt doctori în științe inginerești ai Universității Tehnice din Cluj Napoca.

Atunci când au acordat premiul pentru  „diversitatea și complexitatea lucrărilor”, cele două asociații de afaceri occidentale au avut în vedere faptul că compania clujeană lucrează sau a finalizat lucrări atât din domeniul industrial, comunitar cât și în cel rezidențial, precum ar fi: fabrica de patiserie de la Câmpia Turzii, a grupului belgian La Lorraine și a „Macromex”; 25.000 de metri pătrați reuniți în clădirile de birouri, clasa A, în ansamblul „The Office”, Cluj Napoca, deținut de NEPI, asocierea în construirea stadioanelor din Craiova și Tg Jiu, etc.

Precizăm că, în conformitate cu datele făcute publice în primul semestru al acestui an, cifra de afaceri a companiei clujene a crescut cu 30% față de perioada similară a anului trecut. În 2015, ACI Cluj a avut o cifră de afaceri de 114 de milioane de lei.

Comments

comentarii

Un fost ministru al Sănătăţii atrage atenţia că Spitalul Regional Cluj este în pericol de a nu se construi din bani europeni din cauza întârzierilor prea mari la acest proiect.... Citește mai mult
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent, paralel cu proiectele mari de infrastructură. Drulă este de părere că domnia lui Boc se apropie de sfârşit. „Un lucru e limpede, «Emile, vremea ta apune». Acum arăţi la fel de PSD-ist ca... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!