Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Clujeanca Laura Oprean a primit avizul CSM pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general al României
Laura Oprean (sursa foro monitorulcj.ro)

Clujeanca Laura Oprean a primit avizul CSM pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general al României

Fosta șefă a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Laura Oprean, a primit avizul secției pentru procurori a CSM pentru a fi numită de ministrul Justiției în funcția de prim-adjunct al procurorului general al României, Augustin Lazăr.

”În şedinţa de azi, 29 decembrie 2016, după parcurgerea activităților prevăzute în procedura de avizare, analizarea proiectelor de management şi susţinerea interviurilor, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerile ministrului justiției de numire a doamnei procuror Laura Oprean şi a domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu în funcţiile de prim-adjunct, respectiv adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. ”, se arată în comunicatul CSM.

Propunerile pentru numirea în funcţiile de prim-adjunct, respectiv adjunct al  procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a procurorilor menţionaţi, au fost înaintate Consiliului Superior al Magistraturii de către ministrul justiţiei în data de 13 decembrie 2016.

Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Planul managerial al Laurei Oprean

Laura Oprean a absolvit Facultatea de Drept ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca în 1997. Şi-a început cariera de procuror în 1998, fiind stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba-Iulia până în anul 2000. Din 2000, timp de trei ani, a lucrat ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Din 2003 până în 2006 a ocupat posturile de procuror la Parchetul de lângă Tribunalul Cluj, la DIICOT – Biroul Teritorial Cluj, precum şi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj. Începând cu 15 august 2006 până la 4 decembrie 2006, a fost procuror delegat la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj. Între 5 decembrie 2006 şi 31 decembrie 2008 a fost procuror la DNA Cluj. În perioada 1 ianuarie 2008 până la 7 mai 2008 a fost delegată în funcţia de procuror şef la DNA Cluj. Apoi i-a fost adjunct clujeanului Daniel Morar la șefia DNA – Structura Centrală. Din 30 iunie 2009 până în octombrie 2012 a fost procuror şef adjunct al DNA. La începutul lui octombrie 2012, Laura Oprean a fost delegată în funcţia de procuror şef al DNA, pentru şase luni, prin ordin al lui Daniel Morar, care ajunsese prim-adjunct al procurorului general. A revenit la Cluj, în 2013, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, pe care l-a condus din iunie 2014 până în luna mai a acestui an, când a fost delegată prim-adjunct al procurorului general al României, Augustin Lazăr, fost șef al procurorilor din Alba.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina