fbpx

Clădirea nouă Platinia are probleme la fațadă FOTO. UPDATE: Compania dă vina pe vânt și șantierul vecin

Ne-am obișnuit ca de pe imobile vechi să cadă bucăți de fațadă, dar iată că și o clădire nouă și modernă are probleme. Cititorii ne-au sesizat că zilele trecute s-au desprins bucăți din fațada clădirii Platinia din Piața Mihai Viteazu, fapt ce ar putea pune în pericol trecătorii.

cladire platinia (2)Un cititor ne-a transmis o fotografie realizată în data de 2 aprilie, când un alpinist utilitar a fost chemat de urgență la clădirea de birouri și locuințe Platinia de pe strada Constanța pentru a verifica fațada. ”Jos, pe trotuar, era împrejmuit jos să nu le cadă la oameni în cap”, a scris cititorul. În momentul de față lipsesc două plăci de piatră de pe clădirea de birouri și locuințe, care nici nu a fost încă ocupată în totalitate.

Contactați de CLUJUST.ro, reprezentanții companiei care deține clădirea au spus că plăcile au fost cladire platinia (3)îndepărtate din cauza vântului puternic. ”Nu au căzut plăcile, ci le-am dat jos noi intenționat tocmai pentru a preîntâmpina o eventuală cădere. Le-am dat jos din cauza vântului foarte puternic de zilele trecute. Așa vânt puternic nu a mai fost și am observat că se mișcau cele două plăci. Astfel că am decis să le dăm jos ca măsură de preacauție. Ne așteptam să observe oamenii. Noi considerăm că a fost mai bine să le dăm jos decât să cadă ele. Avem garanție de la firma care le-a montat și problema se va remedia.”, a declarat Oana Bănuț de la departamentul de marketing.

Firma care a montat plăcile este Stone Partner. Clădirea are fațadă ventilată, mai exact sunt montate plăci de piatră pe structură metalică.

platinia probleme fatada
Înainte de demontarea plăcii. (Sursa foto: Platinia)

UPDATE Dau vina pe vânt și constructorii vecini 

cladire imo (4)
Clădirea zgârie-nori a grupului IMO

În urma unei discuții cu departamentul tehnic al companiei, reprezentantul de marketing a revenit cu noi precizări:  ”Săptămâna trecută, in noaptea de miercuri spre joi, vântul puternic a dizlocat bucăți din materiale de construcție de pe cladirea de vis-a-vis, care au lovit fatada noastra si au deteriorat 2 bucati de piatra. Noi am asigurat perimetrul si am demontat piatra . S-au comandat alte 2 bucati care urmeaza sa ajunga si urmeaza sa fie montate”.

Peste drum de clădirea Platinia se ridică un zgârie-nori de către companiile ImoFinance și ImoInvest ale oamenilor de afaceri Iosif Pop și Matei Miko.

Clădirea din Piața Mihai Viteazu este a doua din grupul Platinia, deținut de compania Florisal-Drusal, controlată de omul de afaceri Vasile Pușcaș, ginerele ministrului Ioan Rus.

Aceeași compania va ridica ansamblu rezidențial în locul fostei fabrici de bere Ursus din Cluj.  Ansamblul va avea un mall cu 13.000 mp, 320 de apartamente și o parcare subterană pe două niveluri, fiind construit de Compania Florisal-Drusal. Investitorii au obținut autorizația pentru organizarea de șantier, lucrările urmând să înceapă imediat după obţinerea autorizaţiei de construire. Întreg proiectul va avea o suprafaţă construită de 55.000 de metri pătraţi, iar investiţia este estimată la 25 de milioane de euro.

Comments

comentarii

Zilele Clujului încep joi, 30 mai. Clujenii vor avea parte de un show de excepție în Piața Unirii.... Citește mai mult
Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul câştigului salarial mediu brut şi productivitatea muncii.... Citește mai mult

Un comentariu

  1. Oana Bănuț, te-ai gândit mult până ai găsit raspunsul asta?

Lasă un răspuns