clujust.ro

Ce vroia să vorbească Boc cu Bene, înainte ca cel din urmă să fie arestat

Primarul Emil Boc a spus ce vroia să-l întrebe pe omul de afaceri Ioan Bene, însă în niciun caz la majoratul fiicei, cum i-a spus afaceristul lui Uioreanu într-o interceptare prezentată de CLUJUST.

Boc și-a adus aminte că a vrut să vorbească cu Bene despre parking-ul de 400 de locuri de pe strada Negoiu, aflat încă în construcție, deși trebuia terminat în 2013, așa cum spunea chiar primarul. 

”M-am întâlit de câteva ori în viața mea cu domnul Bene. N-am avut nicio relație contractuală sau vreo relație de afaceri sau vreo relație instituțională. Nu știu dacă nu cumva…el e cu parking-ul de acolo de sus de pe Negoiu? Și avea probleme cu firma și am vrut să văd dacă termină sau nu parking-ul acela odată! Pentru că avem o problemă. Atâta îmi amintesc că mi-au spus cei de la Primărie că el ar fi cel care a preluat firma care a intrat în insolvență de acolo.”, a povestit Boc.

Și zice bine primarul, având în vedere că firmele lui Bene erau creditori principali la Construdava, firma care ridică parking-ul: Construcții Napoca – creanță de 5,2 milioane lei, Panpetrol Com – peste 1,8 milioane lei și Napocamin – 2,3 milioane lei.

Despre faptul că Bene vroia să meargă la majoratul fiicei lui, Boc a spus:”Ei da! N-am avut niciodată relații personale”

Horea Uioreanu și Ioan Bene FOTO stiridecluj.ro
Horea Uioreanu și Ioan Bene FOTO stiridecluj.ro

În 26 aprilie, seara, Horea Uioreanu și Ioan Bene vorbeau despre ieșit în oraș. Discuția telefonică a fost interceptată de procurorii DNA Cluj

Uioreanu Horea: Da unde mergeți?

Bene Ioan: Eu..fi atent, m-aș duce până în Kharma..

U.H: La ce oră? Nu așa..nu. Io acuma am venit de la Brașov. Am zis că aș ieși un picuț…no..dacă..

B.I: Bun, da ne auzim, da ascultă-mă. Io am o simplă discuție, m-aș duce pân’ la Kharma pe un moment. I-acolo majoratu’ lu Boc, a lu’ fiică-sa lui Boc, știi?

U.H: Nu știu

B.I: Și omu’ o zis că vrea să vorbească ceva cu mine, nu știu ce vrea să vorbească…

U.H: Forte bine!

Vedeți toată discuția aici.

Constructorul parking-ului de pe Negoiu, Construdava, a intrat în insolvenţă la începutul anului şi a prezentat un nou grafic de execuţie, de reeşalonare a lucrărilor, iar noul termen e februarie 2015. Constructorul parking-ului, ce va avea 376 locuri de parcare în demisol, parter şi cinci etaje, este asocierea Construdava – ICCO Braşov SRL. Asocierea a ofertat 6,5 milioane de lei.

Un alt parking din Mănăștur a fost construit de principala companie a lui Ioan Bene, Construcții Napoca.

Parking str. Mehedinti nr. 58A

– Regim de inaltime: D+P+Terasa – 126 de locuri
– Suprafata construita – 942,95 mp
– Suprafata desfasurata – 2.828,85 mp
 – Constructor – S.C.C. NAPOCA S.A.
– Valoarea contractului 3.052.537,76 lei cu TVA

Comments

comentarii

Clujul metropolitan are o populație de aproape 400 de mii de locuitori, potrivit datelor INS. Proiectele metropolei trebuie însă armonizate, pentru a fi compatibile și funcționale.... Citește mai mult
Bugetul Floreștiului pentru anul 2023 a fost adoptat, fiind cel mai generos buget din istoria comunei. Proiectele dedicate infrastructurii educaționale și dezvoltării zonelor verzi ocupă o parte însemnată a capitolului de investiții, care beneficiază de peste 15 milioane de euro.... Citește mai mult
error: Alert: Conținut protejat !!