fbpx
Mihnea Iuoraș

Curtea a admis acordul de recunoaștere al lui Iuoraș. Anca Albu va presta muncă în folosul comunității

Curtea de Apel Cluj a admis acordurile de recunoaștere a vinovăției în cazul scurgerilor de informații. Pedeapsă cu amânare pentru fostul subprefect Iuoraș și pedeapsă cu suspendare pentru fostul subofițer SRI, plus 80 de ore de muncă în folosul comunității.

Solutia pe scurt: În baza art 485 alin (1) lit a) C proc pen admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie-Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari cu inculpaţii Albu Anca Elena cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect , de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane nautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârşită în formă continuată prevăzută de art 12 lit b din Lg 78/2000 cu aplicarea art 35 alin 1 Cp obiect al cauzei penale nr 41/P/2014; Bălaj Silvia  , şi Iuoraș Mihnea Remus, ambii cercetaţi pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect , de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane nautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârşită în formă continuată prevăzută de art 48 alin 1 raportat la art 12 lit b din Lg 78/2000 cu aplicarea art 35 alin 1 Cp obiect al cauzei penale nr 41/P/2014.

În baza art 396 alin 2 Cpp condamnă pe inculpata Albu Anca Elena – la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de prevăzută de art 12 lit b din Lg 78/2000 cu aplicarea art 35 alin 1 Cp. În baza art 91 Cp raportat la art 92 Cp dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate prin prezenta pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani . Conform art 93 Cp pe durata termenului de supraveghere inculpata trebuie se respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Datele prevăzute la lit c-e se comunică Serviciului de Probaţiune.

Anca Albu, fost subofițer SRI
Anca Albu, fost subofițer SRI

În baza art 93 alin 2 C pen, pe durata termenului de supraveghere inculpate are obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

În baza art 93 alin 3 Cpen, pe durata termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 80 zile – maxim 4 ore pe zi, cu excepţia zilelor nelucrătoare, într-o instituţie publică de interes local din Cluj Napoca – AFMC ori PM Cluj Napoca (instituţia şi tipul de activitate vor fi stabilite de Serviciul de Probaţiune).

Supravegherea executării măsurilor de supraveghere şi a obligaţiilor impuse inculpatei se va realiza de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj. În baza art 404 alin 3 Cprpen, atrage atenţia inculpatei asupra cazurilor de revocare a suspendării executării pedepsei prev de art 96 Cpen – nerespectarea măsurilor de supraveghere şi a obligaţiilor impuse, săvârşirea unei noi infracţiuni pe parcursul termenului de supraveghere.

Conform art 396 alin 4 coroborat cu art 83 şi următoarele Cp amâna aplicarea pedepselor de câte 1 an şi 6 luni închisoare aplicate inculpaţilor Balaj Silvia şi Iuoras Mihnea Remus – fiecare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect , de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane nautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârşită în formă continuată prevăzută de art 48 alin 1 raportat la art 12 lit b din Lg 78/2000 cu aplicarea art 35 alin 1 Cp pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Pe durata termenului de supraveghere inculpaţii Balaj S şi Iuiora MR trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea lor;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor lor de existenţă. Datele prevăzute la lit c-e se comunică Serviciului de Probaţiune Supravegherea executării măsurilor de supraveghere şi a obligaţiilor impuse inculpatilor se va realiza de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj.

Pedepsele din sentința Curții sunt mai mici decât cele din acordurile de recunoaștere, unde Albu avea 3 ani cu suspendare, iar Iuoraș și Bălaj câte 2 ani cu amânare. Vedeți acordurile aici.

Sentinta poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

Comments

comentarii

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a fost pus sub acuzare de DNA, în dosarul vaccinurilor anti-Covid.... Citește mai mult
Primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc se declară încrezător „în resursele democrației care va reuși să ducă corabia prosperității mai departe”, în ciuda contextului dificil pe care întreaga Europă îl traversează acum– războaiele și crizele care se suprapun.... Citește mai mult

2 comentarii

  1. foarte slaba justitia :/

  2. Tatar de la DNA a avut aceleasi acuzatii ca si albu, tatar a primt 1,6 ani cu suspendare albu a primit 2,6 ani. Unde e corectitudinea..?

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!