fbpx

Ce spune ultimul șef al DGPA (fosta SIPA), clujeanul Doru Dobocan, despre arhivă

Ultimul șef al Direcției Generale de Protecție și Anticorupție (continuatoarea SIPA), desființată în 2006, procurorul clujean Doru Dobocan, a vorbit despre celebra arhivă despre care sunt atâtea discuții zilele acestea.

Procurorul DIICOT, Doru Dobocan, fost șef al DGPA pe vremea ministrului Monica Macovei, a acordat un scurt interviu ziarului Evenimentul Zilei.

Reporter: Ce fel de secrete de stat sau secrete de stat de importanță deosebită există în această arhivă. Existau astfel de secrete?

Dobocan: Da. Existau. De exemplu, o persoană încarcerată care ar fi pregătit un atentat era secret de stat.

Reporter: Dar secret de stat de importanță deosebită?

Dobocan: A fost parcă unul, legat de intenția lui Omar Hayssam de a fugi din România. El era închis și s-a aflat.

Întrebat ce informații există în arhiva SIPA (Serviciul de Informații, Protecție și Anticorupție) cu privire la judecători, Doru Dobocan a răspuns:De exemplu, se primeau tot felul de scrisori din mediul penitenciar sau de la oameni, cu privire la anumiți magistrați. Aceste informații, dacă erau credibile, le livram mai departe, la Parchet. Arhiva SIPA, cea adevărată, a fost predată în 2003.”

Această afirmație interesantă a fost completată de fostul șef DGPA: ”În 2003, când SIPA s-a desființat s-a predat și arhiva. Eu am aflat că aceasta era arhiva cea adevărată, dar nu pot spune unde a ajuns sau cine a citit-o.”

Surse Clujust.ro spun că această arhivă ”adevărată”, cu multe informații despre viața personală a magistraților, ar fi depozitată la Penitenciarul Jilava. Alte surse spun că arhiva veche a SIPA a fost distrusă în 2003.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina