fbpx
Ștefania Ferencz, Ioan Irimie Popa, Ovidiu Câmpean, Ioan Bîldea

Ce s-a discutat în comisia de evaluare a proiectelor despre Untold. Cine a fost pro și cine contra

CLUJUST vă prezintă procesul-verbal al ședinței Comisiei de evaluare și selecție a proiectelor pentru finanțare publică cu privire la Untold Festival. Între membrii comisiei au fost discuții contradictorii pe acest subiect, unii fiind pentru finanțare, alții împotrivă. În final, s-au cerut lămuriri asociației Untold. Organizatorii festivalului au anunțat că au retras proiectul, dar vom vedea ce va urma la a doua etapă de finanțări, în aprilie.

Deși procesul-verbal al ședinței Comisiei din data de 24 februarie este scris ca Jurnalul lu Tetelu din Academia Cațavencu de pe vremuri, am încercat să deslușim câte ceva. Să ne scuzați agramatismele, dar am citat exact din document.

Problema a fost dacă festivalul e organizat de Untold SRL sau de Asociația Untold, care a cerut 2,5 milioane lei de la Primărie. Amintim că un SRL urmărește profitul, iar aceste finanțări din bugetul local sunt pentru asociații și fundații non-profit. Așadar, este sau nu conflict de interese? Asta s-au întrebat și unii din comisie. Nu toți, după cum urmează să vedeți.

Ștefania Ferencz, ”blonda lui Boc”, care conduce Direcția de Comunicare, Relații Comunitare și Turism a deschis discuția și, bineînțeles, a fost pentru aprobarea proiectului. ”Ștefania Ferencz solicită o discuție despre Untold. Dânsa opinează că festivalul e organizat de asociație, nu de către SC Untold SRL.” Nu că nu ar fi anunțat asociatul Bogdan Buta, într-o conferință de presă, că festivalul va fi organizat anul acesta de Untold SRL.

Consilierul local Irimie Popa a fost împotriva acordării finanțării. ”Domnul Irimie Popa declară că nu votează proiectul Untold. Dacă este OG 26 prevede că nu poate să fie aceiași membri ai S.C cu ai ONG-ului este conflic de interese. Popa Irimie subliniază că nu este legală promovarea proiectului Untold”

pv untold

Nici președintele Comisiei, viceprimarul Anna Horvath, nu a susținut proiectul. ”Doamna Horvath subliniază că nu există o delimitare clară a cheltuielilor din proiect”

Consilierul juridic Mihaela Mirela Bora din cadrul Serviciului Juridic al Primăriei a spus și ea ceva de conflict de interese, dar ne este greu să distingem, printre tăieturi și mâzgălituri, ce.

Subalternul Ștefaniei Ferencz, Ovidiu Câmpean, și el apropiat de Boc, știa clar cum se împart lucrurile la Untold: ”Asociația Untold va desfășura activitățile care nu vor genera profituri”

Consilierul local Ioan Bîldea a solicitat ”lămuriri în ce privește compatibilitățile: dacă e făcut festivalul pe firmă sau nu”. De altfel, la ședința din 22 februarie a aceleiași comisii, Bîldea și Irimie Popa au fost cei care au sesizat că festivalul, pentru care asociația a cerut bani publici, este organizat de o societate, iar banii pe bilete se încasează pe firmă. Astfel, discuția a fost amânată două zile, pentru a se consulta un jurist.

Procesul-verbal din 24 ferbuarie se încheie cu ”încălcare a legii”.

procese verbale comisie alocare fonduri primarie-page-020

Organizatorii Untold au anunțat în 1 martie că au retras proiectul, invocând motive pe care le puteți citi aici.

Pe scurt, proiectul a fost retras după cea fost respins, după cum spun surse din comisie.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina