fbpx
Acasă » ȘTIRI » Ce s-a întâmplat în procesul transferurilor ”U”-Petrolul după decesul lui Florian Walter
Florian Walter (sursa foto ziuanews.ro)

Ce s-a întâmplat în procesul transferurilor ”U”-Petrolul după decesul lui Florian Walter

Tribunalul Cluj a judecat, astăzi, 11 iunie, primul termen de judecată în procesul transferurilor ”U”-Petrolul după decesul omului de afaceri Florian Walter, care era inculpat în dosar.

Avocatul lui Walter a cerut să se disjunga cauza fata de el și să se dispună incetarea procesului penal. Instanta nu poate dispune încetarea prin incheiere. Procurorul de ședință din partea DIICOT Cluj s-a opus disjungerii pe motiv că ar implica cheltuieli nejustificate cu fotocopierea tuturor actelor.

”Potrivit dispozitiilor legale, singura solutie care se poate dispune intr-o situatie de acest gen este sa dispuna incetarea procesului penal si lasarea nesolutionata a laturii civile. Prin urmare am cerut disjungerea cauzei si dispunerea chestiunilor de mai sus. Parchetul s-a opus pe motiv de costuri, iar instanta a respins cererea noastra, urmand sa se pronunte prin sentinta si a constatat incetarea mandatului nostru.”, ne-a spus avocata Oana Lup de la SCA Chiriță și Asociații.

Instanța a respins cererea de disjungere și se va dispune incetarea prin sentinta de la finele procesului, cand se va da solutie fata de toți inculpații. Practic procesul nu mai continua fata de Walter, doar ca formal soluția se dispune abia la final.  Surse judiciare spun că asa se intampla in toate cauzele in care unul dintre inculpati moare pe parcurs. I

La termenul de astăzi, a fost audiat fotbalistul Vlăduț Morar. Următorul termen de judecată va fi în 3 septembrie.

Amintim ceilalți inculpați din dosar: Daniel Capră, Ioan Mărginean și Nicolae Marius Adrian.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns