Ce le transmite Roxana Dan studenților pentru a nu se mai autosabota la examene

După sesiune, îndrăgita seminaristă Roxana Dan de la UBB Cluj, judecător civilist, spune că mulți studenți buni se autosabotează la examen și le transmite ce e de făcut.

“Și am terminat sesiunea…

Întrebare: Cum a fost?
Răspuns: Greu!

.
A fost greu și asta nu pentru că procedura civilă ar fi fizică cuantică, și noi examinatorii niște Grinch, ci pentru că dragii noștri studenți, cei mai mulți dintre ei, s-au autosabotat (activitate pe care o facem cu toții și nu suntem conștienți). Am auzit de atâtea ori „am emoții și nu mă pot concentra” încât mi-a trezit interesul să împărtășesc cu voi asta și să căutăm soluții pentru a-i sprijini.

Examenele, in general, au ca scop evaluarea, iar atunci când emoția copleșitoare intervine, firește că procesul de evaluare este extrem de dificil și deseori impune un efort mai mare din partea examinatorului. Studenți buni, muncitori, pe care i-am avut alături un an universitar întreg nu au putut ”livra” în ziua examenului oral pentru ca le era frică de eșec, le era frică să nu zică o prostie, să nu dezamăgească etc….în ciuda zâmbetelor și susținerile noastre.

O primă problemă identificată de către mine este învățarea mecanică, despre care cred trebuie să dispară odată ce ai noțiunile de bază. Dreptul e 99% logic și poate fi înțeles de o maniera în care să nu fie uitat ușor dar e nevoie de o muncă conștientă și de întrebări ajutătoare. Vă recunosc că în mintea celor care nu au studiat dreptul sunt multe preconcepții despre „toceala” de la drept dar un astfel de tip de învățare nu o să vă aducă rezultatele mult dorite pentru că pur și simplu nu este suficient spațiu pe ”hard-ul” destinat acestui tip de memorie care să cuprindă informația pe care trebuie să o știm noi.

O a doua problemă observată este imposibilitatea de a te focusa pentru a livra ceea ce știi. Este o problemă reală și îi împiedica pe cei mai mulți să ajungă la potențialul lor maxim.

Ce e de făcut?

Cred că trebuie să exersăm zilnic prezența, neuroplasticitatea creierului prin învătarea de lucruri și abilități noi, să exersăm focusul prin meditație și nu în ultimul rând să avem grijă de corpul și mintea noastră prin activități relaxante si recompensante (nu ma refer la filme pe Netflix, jocuri, instagram și facebook, mâncare sau alcool).”, a postat Roxana Dan pe o retea de socializare.

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate festivaluri de muzică din Europa care se desfășoară în Bonțida, a fost afectat de pana informatică de la Microsoft.... Citește mai mult
Pentru a încuraja tinerii să se distreze responsabil, MedLife și-a mobilizat resursele și a pus la dispoziție festivalierilor din cadrul Electric Castle primul centru mobil de testare BTS (boli cu transmitere sexuală) din Europa Centrală și de Sud-Est.... Citește mai mult

Lasă un răspuns