Arestul la domiciliu dăunează votului. După gratii se votează mai bine

Procentul inculpaților arestați la domiciliu care votează este mult mai mic decât al celor care votează după gratii în Cluj.

Datele oficiale de la Poliție arată că doar 5 inculpați din totalul de 37 de arestați la domiciliu în județul Cluj au cerut și au primit aprobare de la instanță să meargă să voteze. Niciun arestat la domiciliu nu a solicitat urna mobilă.

Procedura prevede ca persoanele arestate la domiciliu trebuiau sa se adreseze instantei care a dispus arestarea sa le aprobe parasirea locuintei si traseul la sectia de votare. Instanta poate aproba sau refuza cererea. In cazul unui refuz, cu decizia instantei si cu hotararea de arestare la domiciliu, persoana putea sa solicte urna mobila de la sectia de votare la care este arondat domiciliul.

În schimb, în centrul de reținere și arest preventiv al Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj votează 20 din cei 25 de arestați.

Iar la Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla, 560 de deținuți din cei 592 care au drept de vot și-au exprimat dorința să voteze. Ei vor vota în urne mobile trimise de la secții de votare din Gherla.

Comments

comentarii

UE recomandă populației să aibă provizii suficiente pentru cel puțin 72 de ore în caz de criză.... Citește mai mult
Peste 60 de elevi și profesori de gimnaziu din județul Cluj participă, miercuri, la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Mănăștur, la o întâlnire intensă și personală cu istoria trăită chiar de unii dintre bunicii lor.... Citește mai mult

Lasă un răspuns