fbpx

Candidați cu probleme penale au câștigat primării importante pe bandă rulantă în țară

În premieră, un primar de municipiu câștigă un nou mandat din arest preventiv. Un candidat din alt municipiu a câștigat alegerile după ce a ispășit o pedeapsă în închisoare. Alți câștigători la alegerile 2016 pentru primării din mari orașe sunt urmăriți penal sau trimiși în judecată.

Sondajele de la ieșirea de la urne, numărătoarea paralelă a partidelor și rezultatele parțiale îi dau câștigători siguri de mandate de primari în orașe reședințe de județ pe următorii candidați:

Cătălin Cherecheș – Baia Mare

Acesta a câștigat alegerile cu un procent de peste 70% din voturi. Cherecheș fost arestat preventiv, la propunerea DNA Cluj, cu câteva zile înainte de începerea campaniei electorale, aflându-se și acum după gratii. În urmă cu câteva zile, a fost trimis în judecată pentru că ar fi luat mită de la denunțătorul Cristian Șpan.

Mircia Gutău – Râmnicu Vâlcea

A fost eliberat conditionat in septembrie 2011, dupa ce a executat circa un an si opt luni din pedeapsa din trei ani si jumatate. In iunie 2014, Mircia Gutau a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova pentru a doua oara intr-un proces de coruptie la doi ani si sase luni inchisoare cu executare, dar magistratii au decis contopirea pedepselor si acesta a ramas in libertate.

Lia Olguța Vasilescu – Craiova

Luna trecută, DNA a început urmărirea penală împotriva Olguței Vasilescu. “Cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, desfășurată în anul 2012, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să facă diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic”, se menționează în comunicatul DNA.

Dorin Florea – Târgu Mureș

În decembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Dorin Florea, primar al municipiului Târgu Mureș, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în legătură cu finanțarea nelegală a Asociației Sportive Fotbal Club.

George Scripcaru – Brașov

In luna februarie, Scripcaru a fost trimis in judecata, sub control judiciar, de procurorii DNA Brasov. El este acuzat de luare de mita, abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata si instigare la tentativa la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Comments

comentarii

Între 15 și 18 ani, Erika Isac, artista care a scuturat societatea românească cu piesa „Macarena”, a dispărut din spațiul public: „Un copil de 15 ani nu poate lupta cu așa ceva, nu poate lupta cu nimic”... Citește mai mult
Care sunt banii „adevărați”, cei de hârtie sau cei de pe card? Eugen Rădulescu, director la Banca Națională, relatează o povestioară despre schimbarea mentalităților.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!