fbpx

Baze de date de la Consiliul Județean, distruse irecuperabil

Baze de date cu documente importante de la Consiliul Județean (CJ) au fost distruse irecuperabil în urma unui atac informatic la site-ul instituției. Nici după trei luni de la atacul hackerilor, specialiștii IT de la CJ nu au reușit să urce înapoi pe site declarații de avere, hotărâri ale forului județean din anii precendenți sau anunțuri de atribuire de la licitații.

Reprezentanții Consiliului spun că se lucrează la remediera problemei. ”La sfârşitul anului 2014 a avut loc un atac informatic asupra website-ului oficial Consiliului Judeţean Cluj, ocazie cu care o mare parte dintre bazele de date (documente, fotografii, anunţuri, formulare, etc.) au fost compromise irecuperabil, acestea nemaiputând fi accesate, motiv pentru care a fost iniţiat de urgenţă un amplu proces de repostare a întregului volum de documente publice, activitate care este, în acest moment, în derulare. Având în vedere aceste aspecte, până la rezolvarea problemei, în eventualitatea în care doriţi să obţineţi un document pe care nu-l puteţi accesa online, vă rugăm să-l solicitaţi în scris Consiliului Judeţean Cluj, acesta fiindu-vă transmis în cel mai scurt timp posibil”, a transmis biroul de informații publice al instituției.

captura site CJ clujInformații importante, precum declarațiile de avere ale consilierilor și ale aparatului administrativ sau rezultatele și caietele de sarcini ale licitațiilor, au dispărut de pe site-ul Consiliului Județean. Practic acum în loc de declarațiile de avere ale aleșilor județene apare o pagină albă, precum în captura foto alăturată. Reprezentanții Consiliului Județean au depus plângere la DIICOT, structura care cercetează astfel de cazuri, pentru acces fără drept la un sistem informatic. Surse judiciare spun că site-ul CJ a fost spart de la un IP din China.

Culmea este că CJ Cluj are un server dedicat, nu unul la comun, chiar la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Site-ul este înregistrat din 2004.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina