fbpx

Amenzi de la Antifraudă, reduceri de mii de lei de la instanță

Un sfert din societățile care au contestat amenzile de la Direcția Regională Antifraudă la Judecătoria Cluj-Napoca au obținut reduceri semnificative, chiar și de 15.000 de lei. Judecătorii arată că inspectorii antifraudă dau amenzi spre maxim chiar și celor care sunt la prima abatere. Nicio plângere nu a fost admisă însă în întregime.

La Judecătoria Cluj-Napoca au fost înregistrate până acum 41 de plângeri contravenționale împotriva Direcției Regionale Antifraudă 6 Oradea, primele în decembrie 2013. Ultimele 13 plângeri sunt depuse în perioada martie aprilie anul curent. Din totalul plângerilor, zece au fost respinse, două declinate la alte instanțe și opt au fost admise în parte, din care cinci au rămas definitive. Restul sunt încă pe rolul instanței.

Anul trecut, secția civilă de la Judecătoria Cluj-Napoca a admis în parte plângerile societăților Petrana Impex, Olmin SRL, Mimi Trend SRL, Claubel Store SRL,  SC Bottega Italiana SRL, Galigano Impex, Emre Grup și Holly Bread Brutărie. Exemplificăm mai jos sentințele prin care s-au redus semnificativ cuantumul amenzilor.

În mai 2014, Mimi Trend SRL – magazin de textile și produse de artizanat a obținut reducerea unei amenzi de la 10.000 la 5.000 lei. Sentința a rămas definitivă la Tribunal. Direcția Antifraudă a constatat că ”nu sunt afişate la toate mărfurile expuse spre vânzare preţul de vânzare cu amănuntul, după cum urmează: haine iarnă bărbaţi, bluze femei, produs de curăţat, pilote de dormit, diverse produse de artizanat, vaze de sticlă, noptiere, iar bonurile fiscale emise de aparatul fiscal existent nu conţine în toate cazurile denumirea bunului livrat, cantitatea şi preţul unitar.” Pentru emiterea bonului fiscal cu date eronate s-a aplicat o amendă de 2.000 lei, menținutăde instanță. Pentru prețurile lipsă s-a aplicat amenda de 10.000 de lei, considerată prea mare de instanță: ”s-a apreciat că, reducerea amenzii pentru prima contravenţie la suma de 5.000 lei se justifică prin aceea că, din verificările instanţei pe portalul instanţei reiese că petenta se află la prima abatere contravenţională de acest gen, iar agentul constatator a constatat lipsa afişării preţului de vânzare doar pentru o parte din produsele comercializate.”

In iunie 2014, Judecătoria Cluj-Napoca a șters o amendă de 8.000 de lei pentru un magazin de textile și încălțăminte din Piața Mărăști. Soluția pe scurt: ”Admite în parte plangerea formulata de către SC Petrana Impex SRL în contradictoriu cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi înlocuieşte sancţiunea amenzii în cuantum de 8000 lei cu sancţiunea avertismentului. Atrage atenţia petentei asupra importanţei respectării prevederilor legale”. Sentința a rămas definitivă prin respingerea apelului Antifraudei

În octombrie 2014, Olmin SRL, ce deține o pensiune în Florești, a obținut cea mai semnificativă reducere:  ”Admite în parte plângerea. Înlocuieşte sancţiunea amenzii în cuantum de 20.000 lei cu amendă în cuantum de 5.000 lei”. Sentința a rămas definitivă la secția de contencios administrativ și fiscal de la Tribunalul Cluj.

Ultima sentință favorabilă este din 3 aprilie în cazul magazinului firmei Claubel Store SRL.  Solutia pe scurt: ”Admite in parte plangerea contraventionala. Menţine ca legal şi temeinic procesul-verbal de constatare a contravenţiei seria DGAF nr. 0020469/08.08.2014 încheiat la data de 08.08.2014 de organul constatator. Reindividualizează sancţiunea contravenţională aplicată şi reduce sancţiunea amenzii contravenţionale aplicată pentru contravenţia prev. de art. 41 pct. 2 lit. C din Legea nr. 82/1991 rep. de la suma de 2000 lei la suma de 300 lei”. 

Comments

comentarii

Cercetătorii au reușit să antreneze roboți să joace fotbal, însușindu-și mișcările și tacticile prin inteligența artificială. Ce se întâmplă când roboții pășesc pe teren?... Citește mai mult
Un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost găsit mort în apartamentul închiriat din Gherla. Proprietarul apartamentului este cel care a alertat autoritățile.... Citește mai mult

Lasă un răspuns