Bărbatul care a intrat cu mașina în cea a soției a fost arestat preventiv sub acuzația de tentativă de omor

Bărbatul din Vișeu de Sus care a intrat cu o mașină de teren în autoturismul soției, în care era și fiica lor, a fost arestat preventiv.

”Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş a admis, în data de 09.06.2023, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09.06.2023, şi până în data de 08.07.2023, inclusiv, a unui inculpat în vârstă de 31 de ani, cu antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat, prevăzută de art. 32 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. f Cod penal, cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal, şi violenţă în familie, prevăzută de art. 199 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 193 alin. 2 Cod penal.

Pentru a dispune măsura arestării preventive a inculpatului, judecătorul de drepturi şi libertăţi a reținut că, din probe se conturează suspiciunea rezonabilă că acesta, în data de 5 iunie 2023, în localitatea Vişeu de Jos, aflându-se la volanul unui autoturism de teren, ar fi pătruns intenţionat pe contrasens şi ar fi izbit frontal un autoturism condus de persoana vătămată, pe a cărui banchetă din dreapta-faţă se afla şi fiica celor doi, în vârstă de 9 ani.

Imediat după impact, inculpatul ar fi coborât de la volanul autoturismului, ar fi sărit peste capotă şi i-ar fi aplicat lovituri cu pumnii şi picioarele persoanei vătămate, care coborâse din maşină, în urma loviturilor aplicate aceasta suferind leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 11-12 zile de îngrijire medicală.

Inculpatul a contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul urmând a fi înaintat Curţii de Apel Cluj pentru soluţionarea căii de atac.”, a transmis Biroul de relații publice al Tribunalului Maramureș.

Avocații inculpatului dau vina pe presă pentru schimbarea încadrării juridice și arestarea preventivă.

”A fost un dosar înregistrat la parchet, s-a declinat competența către parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș. Noi susținem că la nivel mediatic s-a luat o măsură, a schimbat încadrarea juridică la tentativă la omor, după care a decis reținerea inculpatului pentru 24 de ore și acum arestare preventivă.”, a declarat unul dintre cei doi avocați ai acuzatului, citat de VasileDale.ro

”O schimbare a încadrării juridice ca urmare a impactului mediatic pe care l-a avut la nivel de județ această poveste regretabilă. Nu există nicio probă că suspectul ar fi urmărit-o pe soția lui și știa unde se află în acel moment, tocmai fata a spus că a sunat-o pe mama acesteia de mai multe ori. El știa că a fost lăsat de mamă la o vecină, la o distanță de 50 metri de locuința acestuia și tocmai de aceea merge să ridice fata. Niciodată nu a avut reprezentarea că ar putea veni soția și mai mult ca aceasta să fie în mașină cu fiica. Cine se gândește că orice părinte cu un grad de cunoștință ar putea să își ucidă propriul copil. Chiar și ieri înainte de a se obține acel ordin de protecție, fata a fost la locuința tatălui. Acesta a și dus-o la Judecătorie.”, a spus celălalt avocat.

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România, nu a scăpat nici în acest an de ploaie.... Citește mai mult
După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult

Lasă un răspuns