Avocații stagiari din Cluj au depus jurământul. Vedeți ce le-a urat conducerea Baroului FOTO/VIDEO

Avocații stagiari din Baroul Cluj au depus jurământul de intrare în profesie. Aceștia au fost îmbrăcați oficial în robă și au primit insignele de avocat. Decanul Mircea Pop și Doina Gherman, membru în Consiliul Baroului, le-au vorbit stagiarilor despre profesia în care au intrat.

Sunt 45 de avocați stagiari în acest an, din care unul a lipsit la depunerea jurământului. Tinerii, cu emoție în glas, au pus mâna pe Biblie, au spus jurământul, pe care îl puteți auzi în materialul video, după care fiecare a fost îmbrăcat în robă de către avocatul Victor Rusa, membru în Consiliul Baroului Cluj.

”Vă doresc să vi se împlinească toate visurile pe care le aveați în facultate și în timpul examenelor sau în momentul când v-ați văzut peste linie, în momentul când vă căutați maestru îndrumătoor. Probabil unul din cele mai importante visuri vi s-a împlinit. Sunteți astăzi avocați cu drepturi depline ai Baroului Cluj. Așteptăm de la voi să faceți cinste Baroului Cluj și presupun că și voi vă doriți ca Baroul să vă fie aproape în fiecare moment profesional și, de ce nu, cele din viața personală. Vă felicit și vă doresc o carieră cât mai lungă”, le-a spus decanul Mircea Pop avocaților stagiari. Mesajul complet în video.

Avocata Doina Gherman le-a cerut stagiarilor să se ridice în picioare și să stea așa câteva clipe. ”Vrem să ne bucurăm de voi așa cum sunteți acum: sunteți tineri, sunteți frumoși, sunteți avocați. Cred că este important să vă împărtășim gândurile noastre la intrare în această profesie frumoasă, o profesie elitistă. O profesie grea, care presupune responsabilitate. O profesie care presupune conștiință profesională. Hegel spunea ”evoluția istorică înseamnă evoluția conștiinței personale”. Să-l credem că era genial și să aplicăm asta în profesia noastră.”, a spus Gherman. Continuarea în materialul video de mai jos.

”A fost un moment emoționant. Îmi doresc o carieră profesională cât mai fructuoasă. Să mă dezvolt profesional, în prmul rând”, a spus stagiarul Andrei Trifan.

”Emoții. E un nou început. Vreau în primul rând să-i mulțumesc pe cei din jur, părinții mei în primul rând. Justițiabilii și părinții mei cred că merită cel mai mult acum, să-i văd mulțumiți. Vreau să-mi exercit profesia cu demnitate și onoare. Să pot să-i ajut pe cei din jur, să mă simt utilă”, a declarat Andreea Csengeri.

”Chiar am fost emoționată, deși am intrat în sală până acum. E împlinirea unui vis. De mică am știu exact ce vreau. Îmi doresc să am succes și să-mi apăr clienții așa cum trebuie, să fac ce-i mai bine”, a spus Bianca Șimon.

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România, nu a scăpat nici în acest an de ploaie.... Citește mai mult
După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult

Lasă un răspuns