fbpx
Soții Cordoș

Soția senatorului Cordoș a fost arestată preventiv. Ce probe au procurorii

Soția senatorului PSD Alexandru Cordoș, Lucia Mihaiela, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile de către Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind acuzată de trafic de influență.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis propuenrea de arestare preventivă a DNA Cluj. Mihaiela Lucia Cordoș este referent la Spitalul Județean Cluj. Aceasta este acuzată că ar fi primit bani pentru a ajuta oameni să se angajeze la Stat. ”În intervalul noiembrie  2014 – prezent, suspecta Cordoş Mihaiela Lucia a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 – 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea și soțul său, Cordoş Alexandru, o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj și a altor instituții publice, să obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurisconsult, etc.”, susțin procurorii DNA Cluj.

Soția senatorului Cordoș a fost dusă în cursul nopții la București pentru a fi prezentată la Înalta Curte e Casație și Justiție. Cererea de arestare a ajuns la Înalta Curte din cauză că aceasta instanță este competentă în dosar, fiind urmărit penal și senatorul.

Surse judiciare spun că dosarul este ”beton” și că arestarea preventivă era previzibilă. Dosarul are nouă volume, în care se regăsesc șase interceptări de convorbiri și un filaj foto.

Procurorii au arătat în propunerea de arestare preventivă că senatorul Alexandru Cordoş i-a cerut fiicei Andreea Alexandra să ascundă o geantă cu documente care o incriminau pe soţia sa, după ce a aflat că aceasta era vizată de o anchetă penală. “După ce organele de urmărire penală s-au deplasat la biroul inculpatei Cordoş Mihaiela Lucia, iar membrii familiei au aflat de acţiunea organelor de urmărire penală, în vederea ascunderii unor mijloace de probă, de îndată, la solicitarea lui Cordoş Alexandru, Cordoş Andreea Alexandra s-a deplasat în comuna Floreşti, judeţul Cluj, la locuinţa unei prietene, unde a dus, spre a fi ascunsă, o geantă cu mai multe bunuri, existând suspiciunea reală că în geanta respectivă sunt înscrisuri sau bunuri care au legătură cu activitatea infracţională reţinută în sarcina inculpatei Cordoş Mihaiela Lucia. Având în vedere cele expuse, există o suspiciune reală că se încearcă împiedicarea desfăşurări normale a anchetei penale, prin ascunderea unor mijloace de probe incriminatoare pentru inculpată”, se arată în referatul procurorilor.

Cu ocazia desigilării genţii respective, anchetatorii au identificat, printre altele înscrisuri, documente referitoare la împrumuturile contractate de inculpata Mihaiela Cordoş pe numele mai multor persoane, împrumuturi confirmate şi de o serie de convorbiri telefonice interceptate pe parcursul cercetărilor. De asemenea, au fost identificate documente referitoare la o parte dintre persoanele care au cumpărat influenţă de la Mihaiela Cordoş.

Mihaiela Cordoș va sta într-un arest preventiv din București până la judecarea contestației împotriva măsurii.

Comments

comentarii

BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult
Prognoza meteo. Meteorologii anunță vreme caldă, cu temperaturi ridicate pentru această perioadă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!