fbpx
Acasă » AVOCATURA » Avocații se tem că executorii judecătorești intră un pic pe ”terenul” lor

Avocații se tem că executorii judecătorești intră un pic pe ”terenul” lor

Baroul Cluj se ralizată la poziția Baroului Dolj privind modificările legii executorilor judecatorești, despre care spune că ar avea ”consecința suprapunerii activităților permise acestora cu cele stabilite în mod exclusiv în competența avocaților”

Consiliul Baroului Cluj susține poziția Baroului Dolj cu privire la Proiectul Legii privind organizarea şi exercitarea profesiei de executor judecătoresc, lansat în dezbatere publică marți, 30 octombrie 2018, de Ministerul Justiției.

”Și Consiliul Baroului Cluj consideră necesar ca organele centrale ale profesiei să transmită un punct de vedere asupra acestor modificări, în special cu privire la art. 7 alin. 2 în care se precizează că Executorii judecătorești pot da consultaţii juridice în legătură cu atribuțiile prevăzute la alin. (1), cu excepţia situaţiilor în care se află în conflict de interese ori legea le interzice.

Este important ca această prevedere legală să nu depășească sfera activităților prevăzute la art. 7 alin. 1 din Proiect, pentru care executorul încasează un onorariu, consultanța cu privire la respectivele activități fiind în mod firesc inclusă în acel onorariu. Prin urmare, este important ca actul normativ să nu permită depășirea limitelor competențelor executorilor judecătorești, cu consecința suprapunerii activităților permise acestora cu cele stabilite în mod exclusiv în competența avocaților, prin art. 3 din Legea nr. 51/1995.”, au precizat reprezentanții Consiliului Baroului Cluj.

Proiectul se află în dezbatere publică și poate fi consultat AICI

Comments

comentarii

Lasă un răspuns