fbpx

Avocata îndrăgostită de un ”băiat rău”, vizitată de mascați: ”Nu știam nimic de furturi”

Avocata implicată în perchezițiile de amploare de la sfârștul săptămânii trecute a povestit pentru CLUJUST.ro cum a ajuns în această situație. Cristina Radu trăiește de aproape un an o poveste de dragoste cu unul dintre acuzații de furturi din case și cabane de VIP-uri. Cu toate că iubitul este recidivist, avocata a decis să-i dea o șansă după ce a promis că se face băiat bun. Aceasta mărturisește că nu a știut de activitățile de care este acuzat acum și pentru care a fost arestat preventiv.

Mihai Szoldos, dus de polițiști în casa avocatei
Mihai Szoldos, dus de polițiști în casa avocatei

Polițiștii clujeni au efectuat în 6 februarie zece percheziții pentru anihilarea unei grupări care ar fi furat bunuri de 30.000 de euro și le-ar fi valorificat prin case de amanet. Una dintre percheziții a fost la casa avocatei Cristina Radu, unde aceasta are și cabinetul. Motivul percheziției a fost că din luna septembrie a anului trecut la ea locuiește Mihai Zsoldos, care îi este iubit. Acesta a fost arestat preventiv, fiind acuzat că era liderul grupării de hoți. Avocata este șocată: ”Nu am știut de furturile de care este acuzat. Mie mi-a spus că are prieteni pe care i-a ajutat mai demult și care îi sunt datori cu bani. De asemenea, anul trecut a lucrat în Italia. Mie mi-a adus un aspirator și o pereche de cercei, pe care i-am și dat polițiștilor. Nu am știu de unde provin. Normal că a fost percheziție la mine dacă locuim împreună. Nu am nicio calitate în dosar și nu am fost audiată. Sunt gata să merg și la Consiliul Baroului să lămuresc problema”, a mărturisit pentru CLUJUST.ro avocata Cristina Radu, cu o vechime de 10 ani în profesie. În fața judecătorului de drepturi și libertăți, Mihai Szoldos a spus că este întreținut.

Mascații au trezit-o pe bunica

Perchezițiile au început dis-de-dimineață. Avocata și acuzatul erau la o cabană în Cheile Turzii, iar acasă era bunica ei. ”Vă dați seama cum a fost pentru bunica să se trezească cu mascații la ușă la ora 6. Ne-au sunat și ne-au întrebat unde suntem. Când am ieșit din cabană erau deja acolo. S-au purtat frumos, mai ales că eram cu copilul meu”, a povestit Cristina. Polițiștii i-au luat și i-au dus acasă pentru a asista la percheziție.

GREȘEALĂ. Poliția a lăsat pe filmarea trimisă presei un cadru cu copilu
GREȘEALĂ. Poliția a lăsat pe filmarea trimisă presei un cadru cu copilul

Poveste de iubire cu un ”bad-boy”

avocat cristina raduCristina Radu și Mihai Zsoldos s-au cunoscut în luna mai a anului trecut, când el a apelat la avocată pentru a-i scoate niște documente de la instanță și a-i redacta o cerere de obținerea a custodiei copilului pe care îl are cu altă femeie. Zsoldos fusese eliberat de la Penitenciarul Gherla, unde a stat tot pentru furt calificat împreună cu un alt inculpat din acest dosar, Rareș Hornet, zis Piticu. ”Știam că este recidivist, dar am zis că oricine se poate îndrepta și că merită o șansă, mai ales că a avut o copilărie grea. Mai întâi a apelat la mine pentru niște acte ca avocată, iar apoi am ieșit împreună în oraș. Așa ne-am cunoscut și am ajuns să îl iubesc. Cu mine și cu copilul meu din altă căsnicie s-a purtat extraordinar. Este un bucătar mai bun ca mine. Am și învățat câte ceva de la el în bucătărie”, a povestit Cristina Radu. Aceasta este avocată în special în cauze penale, având și un client celebru: țeparul Marius Leontiuc care a luat bani de la zeci de oameni pentru locuințe într-un bloc fictiv.

Spargere de Revelion

Potrivit anchetatorilor, una dintre spargeri a avut loc chiar în noaptea de Revelion, la casa unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj. Polițiștii spun că au fost hoți profesioniști căci au trecut de sistemul de pază al casei situate în cartierul rezidențial Bună Ziua. Cristina Radu spune că a stat acasă de Revelion cu copilul și cu iubitul, iar acesta din urmă, la un moment dat, i-a spus că merge până la Grand Hotel Italia și că-i va face o surpriză. ”Nu mai știu când s-a întors acasă căci eu dormeam. Nu mi-a făcut nicio surpriză”, își amintește avocata. O altă spargere de care este acuzată gruparea a avut loc la cabana fostului primar Sorin Apostu de la lacul Câmpenești.

Patru arestați preventiv și doi la domiciliu

Judecătorul de drepturi și libertăți a emis mandate de arestare preventivă pentru Florin Dioszegi zis Pici, Arpad Adam zis Coi, Rareș Eduard Hornet zis Piticu și Mihai Ștefan Zsold. Alți doi acuzați, Vlad Cristian Boancă și Marcela Camelia Kallo, au primit arest la domiciliu. Surse judiciare spun că Boancă este taximetrist, iar singura femeie din grup, Marcela Kallo, avea sarcina de a sta de șase la spargeri și de a anunța dacă se apropie cineva. Acuzații au atacat cu contestație la Tribunal măsura arestului preventiv.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns