fbpx

Avocată către studenți: În realitate nu este ca în filmele americane

Avocata Anca Iuga le-a vorbit studenților de la Drept, în calitate de tutore în proiectul de practică pe bani europeni, despre diferența dintre filmele americane și avocatura reală, cu munca depusă pentru a primi o soluție favorabilă clientului.

”Prin acest proiect un vis a devenit realitate pentru că l-am privit din punctul de vedere al studentului care are ocazia extraordinară de a participa zi de zi la activitățile avocatului, care sunt multe, sunt grele și cel mai important e să convingem oamenii, să-i convingem pe ceilalți că persoana pe care o reprezentăm are dreptate. Astfel încât, imediat mi-am depus actele necesare pentru a oferi practică pentru că eu mi-am dorit când am fost studentă să pot să particip la un asemenea proiect, dar din nefericire la acea vreme nu existau astfel de posibilități.

Este o șansă nemaipomenită să vă alegeți atât orientarea, cât și să știți că ați făcut acest lucru în cunoștință de cauză. Pe vremea mea, singurul mod în care am putut să aflu cu ce se ocupă un avocat a fost din filmele americane. Mă uitam la televizor și am zis <asta vreau să ajung și eu, să fiu avocat, sigur îmi voi salva toți clienții care vor veni la mine>. În realitate, lucrurile stau altfel, nu este o chestiune că nu suntem în America, căci nici acolo lucrurile nu sunt așa. dar era un scenariu de film. Eu așa am crezut. Bineînțeles, în momentul când m-am lovit de realitate, am văzut că nu e chiar așa și că nu înseamnă a-ți salva un client că devine sută la sută nevinovat sau că câștigă procesul așa cum te-am gândit când ai pornit. Dar depunând toate eforturile și muncind, clientul tău ajunge să obțină cea mai bună variantă posibilă pentru el. Dar ca să obții acest lucru trebuie să depui muncă intensă și asta vă rog să vă dați tot interesul pentru că aveți această posibilitate și să veniți la noi la cabinete pentru că așa veți putea să realizați că munca de jurist este una competitivă.

Deci nu este ca la un cabinet stomatologic, pot să fie o mie de stomatologi sau 2.000 pentru că toți pun aceeași plombă, la noi depinde mult de posibilitățile de a interpreta legea, de a citi repede un dosar, de a găsit rapid o soluție, de a-ți consilia clientul, de a asculta ore și ore cum își explică problema pentru că la un moment dat o vorbă poate să ducă la soluția corectă în proces. Pentru că omul nu știe ce cauți tu, tu nu știi că el știe acel lucru, dar din această răbdare de care noi avocații trebuie să dăm dovadă se poate ajunge la un rezultat extraordinar. Desigur pentru client, nu pentru noi că nu noi câștigăm. Noi obținem o recomandare”, a spus Anca Iuga, avocată în Baroul Cluj.

Detalii despre proiectul pe fonduri europene AICI.

studenti drept in sala

Comments

comentarii

Simularea examenului naţional de Bacalaureat continuă marţi cu proba scrisă obligatorie a profilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.... Citește mai mult
BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!