fbpx

Avocat nevăzător: ”Munca cu oamenii este cea mai nobilă, cea mai frumoasă și cea mai solicitantă”

L-am întâlnit pe holul Tribunalului Cluj pe tânărul nevăzător Bogdan Mureșan, avocat de patru ani, cu care am mai stat de vorbă în 2016 când se pregătea de licență. ”Mă simt un om împlinit, care a reușit să-și împlinească visul”, ne-a spus acum avocatul din Baroul Bistrița-Năsăud.

Avocatul Bogdan Mureșan intră aproape exclusiv în cauze penale, așa cum își dorea din facultate, și a ajuns să colaboreze cu fostul președinte al Curții Constituționale, acum avocat, Augustin Zegrean, care are birou la Cluj. Mureșan îl admiră demult căci și Zegrean are probleme cu vederea și a reușit multe în profesie.

Bogdan Mureșan are un mesaj pentru tineri: ”Să-și urmeze visul, să fie buni în tot ce fac și să aibă încredere în propriile forțe, pentru că cu efort și perseverență vor reuși. Succesul este garantat. Bariere nu există. De cele mai multe ori noi ne impunem bariere singuri, prin atitudinea noastră, prin modul în care ne raportăm la cei din jur, la societate. Schimbarea de la noi trebuie să plece în primul rând. ”

Ce spune acum despre profesia de avocat? ”Ținând cont că mi-am dorit asta de mic, din clasa a 8-a mi-am dorit să devin avocat, mă simt un om împlinit, un om care a reușit să-și împlinească visul.

Profesia are provocările ei. Uneori este mai solicitantă, alteori mai puțin. Sigur, îmi imaginam că este o responsabilitate foarte mare, dar nu-mi imaginam că este atât de mare. Și pentru mine, perioada de la momentul intrării în Barou la definitivarea în profesie a fost una de tranziție, în care a trebuit să mă obișnuiesc cu rigorile profesiei, să înțeleg munca cu oamenii, pentru că munca cu oamenii este cea mai nobilă și cea mai frumoasă și cea mai solicitantă, în același timp”

Clienta cu care a venit la Tribunalul Cluj are numai cuvinte frumoase despre el și spune că nu a știut că este nevăzător când a mers la el la cabinet:  ”Nu știam și nu cred că are importanță. Am fost reprezentată înainte de o avocată diferită înainte și de când cu domnul avocat îmi dă foarte multe explicații, îi pasă, îmi răspunde la toate întrebările care le am, e foarte atent. E un om deosebit, mă ajută foarte mult”

Comments

comentarii

Universitatea Cluj a pierdut, sâmbătă, meciul contra Petrolul Ploiești în etapa cu numărul 4 din play-out. Partida s-a termina cu scorul de 2-1 (0-0).... Citește mai mult
Competiția WorldSkills de Cofetari-Patiseri și Brutari la Cluj: O zi specială pentru talentele din patiserie și brutărie. Cei mai buni vor reprezenta România la Lyon.... Citește mai mult

Lasă un răspuns