Comunitatea Declic a lansat o petiție prin care îi cere președintelui PNL, Nicolae Ciucă, să retragă sprijinul politic deputatei Cristina Trăilă. Pe lângă funcția din Parlament, ea reprezintă, în calitate de avocat, interesele companiei forestiere Schweighofer. Totodată, este membră în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, care va decide textul final al noului Cod Silvic. ”Nu putem accepta ca o corporație ce prosperă din distrugerea pădurilor României să ne scrie, prin interpuși, legile silvice”, spun autorii petiției ce poate fi semnată AICI
”Textul noului Cod Silvic intră în dezbatere parlamentară în perioada imediat următoare. Eu și colegii mei vom participa activ la dezbaterile din comisiile parlamentare unde se va decide forma finală a noului Cod Silvic. E un moment de o importanță uriașă pentru păduri. Parlamentarii vor decide cât se taie din fondul forestier național și, mai ales, cum vom păzi copacii de hoți.
La ședințele de la Comisia Juridică a Camerei Deputaților, vom fi în „dialog” cu doamna Cristina Trăilă. Dar, de fapt, nu va fi niciun dialog. Doamna deputat este, fără doar și poate, un politician de curte a celor de la Schweighofer.
Scopul ei în acea comisie nu e să aibă un dialog cu toate părțile interesate de binele pădurilor, ci să ajute corporația ce ne distruge codrii să facă legile din România. Să taie mai mult și să slăbească sistemele de control a legalității tăierilor.
Spun asta pentru că principala sursă de venit a Cristinei Trăilă nu este activitatea de deputat, ci cea de avocat. A câștigat, în ultimii 3 ani, 3.575.500 lei din avocatură. Iar printre clienții săi se numără, la loc de cinste, compania Schweighofer. Da, ai citit bine, este vorba de firma austriacă aflată în centrul celor mai grave scandaluri privind tăierile ilegale din România.
Comparativ, ca deputat, în 3 ani ea a câștigat 416.000 lei.
Nu putem permite ca un om care se îmbogățește din banii unei firme ce ne distruge pădurile să scrie și să voteze legile silvice.
Activitatea Cristinei Trăilă în Parlament nu poate fi separată de faptul că e plătită pentru a apăra interesele companiei Schweighofer. La cererea clienților săi, ea poate influența decisiv textul final al noului Cod Silvic. Ceea ce ar putea avea un impact devastator asupra pădurilor.”, se arată în petiție.