Pagina de Facebook falsă are peste 17.000 de aprecieri

Atenție ce poze furați de pe net! Poliția din Mexic, pe urmele unei românce cu cont fals de Facebook

Un ziar din Mexic a anunțat că o femeie din această țară a depus plângere la poliție după ce a aflat că poza ei este folosită la un cont de Facebook, pe care s-a postat un anunț ce a făcut înconjurul lumii: Femeie, 25 de ani, caut bărbat dispus să mă lase însărcinată în schimbul a 500 de euro”. Contul apărea că aparține româncei Adelina Albu din Timișoara. Nu se știe dacă numele e rela, dar este cert este că o persoană admite că a folosit fără drept poza femeii din Mexic pe un forum juridic și cere informații de specialitate.

captura daily star captura mirrorÎn 21 martie apărea în două tabloide online britanice Daily Star și Mirror știrea de senzație că o româncă din Timișoara oferă bani unui bărbat care să o lase gravidă și care să nu aibă pretenții asupra copilului, căci ea vrea să-l crească singură. Știrea a fost preluată de la Daily Star și de tablodul românesc Spy News în seara aceleiași zile.

Femeie, 25 de ani, caut bărbat dispus să mă lase însărcinată în schimbul a 500 de euro. Decât să îmi consum timpul într-o relație fără sens, mai bine plătesc pentru asta. Pentru 500 de euro, tu te alegi cu distracția, iar eu cu un copil. A întâlni bărbați nu este greu. A întâlni însă unul care vrea un copil, este. Deci, decât să pierd timpul într-o relație fără sens, mai bine plătesc pentru asta. Bărbații sunt atât de imaturi încât se gândesc numai la ei. Eu sunt o femeie matură și independentă, și-mi doresc un copil – nu un bărbat care se comportă ca un copil, ci unul adevăra“, spune frumoasa brunetă potrivit dailystar.co.uk.

Adevărara bombă a venit de la un ziar din Mexic! Ziarul El Comercio a publicat în 26 martie povestea femeii care aflat cu surprindere că este vedetă fără voie. “Ieri, la ora 7 dimineața, am primit un telefon de la familia soțului meu care este în Spania și m-a informat că au văzut poza mea la știri la Tele 5“, a declarat Jennifer Teresa Espinosa Cano, în vârstă de 26 de ani, pentru El Comercio. Tânăra mexicană suspectează că cineva a luat o fotografie de-a ei pe Internet și a utilizat-o în profilul de Facebook al femeii care a oferit bani pentru a rămâne gravidă.

captura elcomercio
Știrea din Mexic

 

În postul de pe Facebook, o femeie pe nume Adelina Albu, de 25 de ani, oferea 500 de euro bărbatului care reușește să o lase gravidă. Persoana care acceptă oferta ar trebui să renunțe la drepturile părintești, potrivit anunțului. Postul este însoțit de o fotografie despre care spune Jennifer Cano că este a ei. “Fotografia a fost luată fără acordul meu”, a spus ea pentru ziarul mexican.

“Am depus în țara mea o plângere împotriva acestei ilegalități și aștept să se facă cercetări și să se ia măsuri deoarece este fraudă și o flagrantă încălcare a drepturilor mele personale”, a spus femeia a cărei imagine a fost afectată. Fotografia sa a apărut în diverse ziare online și a fost văzută în întreaga lume prin intermediul Facebook. “Am familie, soț și un fiu. Tot ce s-a făcut m-a afectat serios”, a mai spus reclamanta. Poliția Mexic investighează cazul și urmărește sursa care a publicat poza pentru a o trage la răspundere.

În 29 martie, pe forumul unui site juridic din București se deschide topicul ”Facebook, plângere penală în Mexic pentru folosirea unei fotografii”, în care persoana care a deschis subiectul scrie:  ”Buna. Am folosit poza unei persoane din Mexic fara acordul ei intr-un anunt care a aparut in mai multe ziare si stiri din mai multe tari chiar si in afara Europei. Acea persoana si-a recunoscut poza si a depus o plangere in Mexic. As vrea sa stiu daca risc ceva si daca da dupa legile de acolo sau cele de aici. Va multumesc”, a scris o persoană sub pseudonim pe formului de pe site-ul AvocatNet.ro.

Au apărut teorii că ar fi vorba de o practică incognito de a crește peste noapte o pagină de Facebook, blog sau site cu știri false cu texte pompoase. Cert este că pagina de Facebook a Adelinei Albu a adunat aproape 18.000 de aprecieri (like-uri).

Comments

comentarii

Fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Brănescu critică declarațiile controversate ale Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, și spune că „a predica îmbrobodirea femeilor în secolul XXI traduce o viziune ruptă de realitate”... Citește mai mult
Ștefana Trifan de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej este una dintre elevele care a obținut media 10 după rezolvarea contestațiilor la examenul de Bacalaureat 2024.... Citește mai mult

Lasă un răspuns