fbpx
Voluntar Untold Festival

Asociația Untold a primit punctaj insuficient pentru finanțare de la Primărie. În ce consta proiectul

Asociația Untold, fondată și condusă de Sorin Gadola și Bogdan Buta, a primit punctaj insuficient de la Comisia de analiză și selecție a proiectelor pentru finanțări nerambursabile de la Primăria Cluj-Napoca.

Asociația Untold a solicitat o finanțare de 750.000 de lei de la bugetul local pentru proiectul European Volunteers Forum 2017. ”În urma analizei Comisiei de analiză și selecție a proiectelor, proiectul a fost analizat și a obținut punctaj insuficient pentru finanțare, în comparație cu alte proiecte depuse de către alte asociații.”, se arată în răspunsul biroului de presă al Primăriei la solicitarea Clujust.ro. Propunerile comisiei cu privire la cererile de finanțare vor fi dezbătute și votate în Consiliul local.

Reprezentanții Untold nu au dorit să comenteze decizia Comisiei. ”Nu dorim să comentăm punctajul acordat proiectului, deoarece nu am solicitat până în prezent grila de evaluare a acestuia.”, a precizat Ioana Chifor, PR manager Untold Festival.

În ce consta proiectul? ”Conform cererii de finanțare depusă de Asociația Untold, ,,European Volunteers Forum 2017”, este un proiect ce promovează participarea activă în viața comunității prin implicarea voluntarilor în evenimente cultural artistice, la nivel local, național și internațional. Activitățile proiectului oferă șansa voluntarilor să se implice în evenimente mari, complexe, favorizând accesul la actul de cultură și totodată un mediu propice pentru dezvoltarea abilităților și competențelor acestora. Proiectul își propune să livreze posibilități de învățare și implicare pentru voluntarii înscriși în proiect printr-un program care include activități dezvoltare a voluntarilor, format pe diferite niveluri de competență, tabere de pregătire și de cunoaștere, alocarea voluntarilor în grupuri de lucru cu suportul oferit prin utilizarea platformelor on-line, urmat de evaluarea și monitorizarea activității lor.”, se arată în răspunsul Primăriei.

Același proiect a primit, în 2016, aprobare pentru finanțare, dar nu a folosit banii

Anul trecut, Asociația Untold a cerut bani de la Primărie atât pentru proiectul European Volunteers Forum, cât și pentru festivalul Untold (2,5 milioane lei). Cererea pentru festival a fost retrasă după discuții aprinse în cadrul comisiei. În schimb, primul proiect a primit finanțare de 250.000 de lei. La solicitarea Clujust.ro, atât Primăria, cât și reprezentanții Untold spun acum că nu au folosit banii publici.

”Pentru proiectul  European Volunteers Forum, Asociația Untold a depus o adresă, prin care a înștiințat Autoritatea finanțatoare că a identificat alte surse pentru finanțarea proiectului și a renunțat la finanțare, prin urmare nu a decontat nicio sumă.”, precizează biroul de presă al primăriei.

“În anul 2016 proiectul European Volunteers Forum nu a fost decontat de Primăria Cluj-Napoca întrucât Asociaţia Untold a renunţat la finanţare, reuşind să susţină cheltuielile proiectului din alte surse.”, a precizat Ioana Chifor.

Reprezentanții primăriei știu însă în ce a constat proiectul din 2016:  ”Conform  raportului depus, Asociația Untold, prin proiectul ,,European Volunteers Forum 2016”,  a creat și consolidat o rețea de voluntari cărora le-au fost dezvoltate competențe specifice managementului evenimentelor culturale și de tineret. Comunitatea de voluntari instruită poate fi folosită în viitor pentru diferite evenimente sportive, culturale, sociale sau de divertisment.”

PR-ul Untold ne-a explicat scopul proiectului și pe ce se cheltuie banii în cadrul acestuia: ”Proiectul a presupus promovarea voluntariatului în rândul tinerilor şi formarea unei reţele de voluntari cărora li s-au dezvoltat o serie de competenţe specifice managementului proiectelor culturale. Voluntarilor le-au fost dezvoltate aceste competenţe atât prin activităţi de natură teoretică cât şi prin activităţi practice, fiind implicaţi în evenimente desfăşurate în municipiul Cluj-Napoca. Bugetul proiectului a fost distribuit pe cheltuieli cu formarea voluntarilor, cazare şi masă. În urma proiectului, a rămas o reţea de voluntari instruiţi care pot fi accesaţi pentru diferite proiecte ce se desfăşoară în Cluj-Napoca, această reţea fiind o resursă deosebit de importantă pentru toate evenimentele ce se desfăşoară în oraş. Proiectul depus în acest an avea activităţi similare şi presupunea consolidarea şi lărgirea acestei baze de voluntari.”

Comments

comentarii

Cercetătorii au reușit să antreneze roboți să joace fotbal, însușindu-și mișcările și tacticile prin inteligența artificială. Ce se întâmplă când roboții pășesc pe teren?... Citește mai mult
Un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost găsit mort în apartamentul închiriat din Gherla. Proprietarul apartamentului este cel care a alertat autoritățile.... Citește mai mult

Lasă un răspuns