fbpx

Articol CLUJUST.ro, premiat la Gala presei clujene APPC 2015

Un articol de pe site-ul CLUJUST.ro a primit premiul III la secțiunea Opinie din cadrul primei ediții a Galei presei clujene organizată de Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC).

Anuarul APPC
Anuarul APPC

Articolul premiat a fost intitulat ”Scrisoarea unui jurnalist ”pe Justiție” către judecători: Lăsați procesele penale publice!” și poate fi citit AICI. Această opinie ca pornit ca o revoltă din cazua faptului că judecătorul care judecă dosarul Uioreanu a secretizat de trei ori ședința de judecată. În competiția pentru premiile APPC au fost înscrise zeci de articole la fiecare categorie: opinie/analiză, reportaj și interviu. Juriul a fost format din trei jurnaliști de prestigiu: Liviu Avram (redactor șef Adevărul), Doru Bușcu (redactor șef Cațavencii) și Mihnea Măruță (acum freelancer, în trecut redactor șef Cotidianul și Adevărul).

Cu ocazia Galei presei clujene a fost lansat și Anuarul APPC, asociație care a împlinit 10 ani de existență. În anuarul APPC din acest an a fost publicat interviul de pe CLUJUST.ro cu judecătoarea cadru universitar Andrea Chiș, unul dintre cele mai citit articole de pe site. La eveniment au fost prezenți președintele Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, care este și purtătorul de cuvânt al instanței și judecătoarea Dana Gârbivan, purtător de cuvânt al Curții de Apel Cluj.

De la eveniment au lipsit însă primarul Emil Boc, vicepreședinții Consiliului Județean, prefectul Gheorghe Vușcan și alți șefi din administrație sau politică. Poate că dacă era an electoral ar fi fost prezenți. Asta e prețuirea lor față de presă. Un profesor de la Jurnalism a spus la eveniment că în alte țări mai civilizate e inadmisibil să lipsească mai marii orașului de la Gala presei.

diploma si anuar appc 2015 (3)

Comments

comentarii

Lasă un răspuns