Arhiepiscopia Clujului construiește un centru de îngrijire paliativă pentru copii

Arhiepiscopia Ortodoxă Cluj creează un nou centru de îngrijire paliativă pentru a ajuta copiii care trăiesc cu boli cronice.

Joi, 13 octombrie, Mitropolitul Andrei al Clujului și Episcopul adjunct Benedict al Bistriței au pus bazele viitorului Centru Sfântul Cristofor, din localitatea Sânnicoara, județul Cluj.

La ceremonie au participat numeroși credincioși ortodocși, clerici, oficialități locale și județene, colaboratori și susținători ai proiectelor, dar și alte persoane.

După binecuvântarea pietrei de temelie, Mitropolitul Andrei a vorbit despre actele de milostenie trupească, în special pentru cei bolnavi. Copiilor cu boli cronice progresive li se va oferi gratuit sprijin psihologic, spiritual și medical.

Va fi a doua unitate de acest fel din arhiepiscopie. După ce Centrul de îngrijire paliativă Sfântul Nectarie a fost deschis în 2012, arhiepiscopia a decis să construiască o a doua unitate. Aceasta nu a fost în măsură să asigure toate nevoile de ajutor.

Proprietatea a fost donată de familia părintelui Komives, Lorand Emanuel.

Faceți click aici pentru toate nevoile dvs. de pariuri fotbal.

Episcopul asistent Benedict a declarat în august că patruzeci de proiecte caritabile sunt derulate de Arhiepiscopie. Acest lucru afirmă că filantropia înseamnă a-L căuta pe Domnul în frații Săi mai mici și în frații Săi mai fragili. Acesta nu este doar un sens teoretic, ci și unul practic.

Proiectul este gestionat de Asociația “Sfântul Nectarie”, Asociația Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului și Feleacului. Este prezidată de Preasfințitul Episcop adjunct Benedict al Bistriței.

IPS Benedict a explicat că copiii vor participa la activități școlare și că părinții vor avea posibilitatea de a rămâne la tratament. De asemenea, părinții vor avea șansa de a se reface după efortul continuu pe care îl depun în viața copiilor lor. Programul de sprijin pentru părinți se va numi “Respiro”.

Comments

comentarii

Mesaj RO-alert pentru oamenii din Tulcea. Soldații ruși au atacat cu drone granița României.... Citește mai mult
Miercuri, 7 august, de la 10:00 - 20:00, te așteptăm într-o călătorie la The Cheesecake House unde fiecare felie de cheesecake va ajuta educația a 100 de copii cu boli grave de la Asociația Păsări.... Citește mai mult

Lasă un răspuns