ROMARG anunță măsuri și investiții pentru consolidarea securității cibernetice în fața atacurilor DDOS și Phishing

Compania ROMARG, liderul serviciilor de găzduire web și înregistrare domenii din România, cu capital 100% românesc, anunță măsuri și investiții realizate pentru consolidarea securității serviciilor de hosting web, având în vedere atacurile de tip DDOS (Distributed Denial of Service) și Phishing care au crescut exponențial în ultimul an, cu peste 500%, respectiv 200%.

În 2022 atacurile de tip DDOS asupra infrastructurii ROMARG au înregistrat creșteri istorice, de peste 500% față de perioada anterioară. În general, actorii din spatele acestor atacuri DDOS blochează funcționarea corectă a serviciilor online cu scopul de a genera pierderi financiare. Dacă în anii anteriori atacurile ajungeau rar la niveluri de 10 Gbps, în anul curent au înregistrat niveluri record, de peste 60 – 70 Gbps, cu până la 60 Mpps. Contracarăm prin măsuri imediate și soluții de protecție avansate aceste atacuri cibernetice în timp ce analizăm și măsuri preventive pe termen mai lung pentru a fi implementate în lunile următoare.”, a declarat Radu Tofan, Fondator ROMARG.

ROMARG are ca obiectiv furnizarea de servicii de hosting performante, cu un nivel de disponibilitate de cel puțin 99.982%, standard specific centrelor de date cu certificare Uptime Institute Tier 3. Pentru a putea menține acest nivel de uptime, pe lângă realizarea unei infrastructuri de internet solide, este nevoie și de măsuri care să limiteze impactul atacurilor de tip DDOS (Distributed Denial of Service).

Începând cu al doilea trimestru al 2021, ROMARG a realizat investiții de peste 650.000 de euro într-un sistem de protecție avansată împotriva atacurilor informatice DDOS. Soluția de securitate are la bază un algoritm de inteligență artificială (AI) care analizează traficul pe toate niveluri de la Layer 3 la 7. În urma acestei analize, se generează politici de filtrare a traficului și se mitighează automat atacurile, în proporție de 99.99%, fără intervenția unui tehnician ROMARG. 

Protecția DDOS este inclusă în mod gratuit la nivelul tuturor serviciilor, astfel încât clienții să își desfășoare activitățile online fără întreruperi generate de aceste amenințări cibernetice.

În ceea ce privește atacurile de phishing care folosesc imaginea ROMARG, anul acesta creșterea a fost de aproximativ 200% față de 2021. Doar în perioada 17 septembrie – 24 octombrie, un număr de 20.148.674 emailuri de tip spam/phishing sau virus au fost blocate de soluțiile de securitate implementate de către companie, în contextul în care suma totală a emailurilor procesate de servere în aceeași perioadă a fost de 35.760.371 emailuri. 

Pentru a preveni recepționarea mesajelor ilegitime în inbox-ul clienților, ROMARG folosește un algoritm avansat de auto-learning, care filtrează și elimină 99,98% din emailurile de tip phishing. 

Asistăm de mai bine de 30 de zile la o campanie de phishing cu trimiteri zilnice de emailuri înșelătoare în special către deținătorii de domenii .ro, indiferent dacă sunt domenii aflate în administrarea ROMARG sau a altor furnizori de servicii. Precum susțin și partenerii noștri de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică, securitatea cibernetică este o responsabilitate comună, iar vigilența clienților în minimizarea impactului campaniilor de phishing este de o importanță crucială. Cerem tuturor clienților de servicii web să fie prudenți, să citească emailurile pe care le primesc cu mare atenție, mai ales pe cele care cer acțiuni sub amenințarea suspendării, închiderii sau ștergerii unui serviciu și să raporteze aceste emailuri către furnizorii lor de servicii web. ” a completat fondatorul ROMARG.

ROMARG pune la dispoziția clienților o bază de cunoștințe cu tutoriale care vin în sprijinul acestora pentru a afla cum pot evita să devină victimele tentativelor de phishing, dar și cum să raporteze mesajele de tip spam, astfel încât sistemul să filtreze viitoarele emailuri cu o acuratețe cât mai mare.

Despre ROMARG

ROMARG este liderul pieței de servicii de găzduire și înregistrare domenii web din România, cu capital privat 100% românesc. Fondată în 2001, ROMARG a devenit cea mai cunoscută companie de găzduire web românească, cu peste 163,000 de domenii înregistrate, peste 120,000 domenii găzduite și peste 1,500 de parteneri reselleri. Prin investițiile semnificative realizate în Data Center-ul propriu din Brașov, ROMARG este un partener de încredere pentru servicii de găzduire, servere virtuale private (VPS), dedicate pentru start-up-uri, companii, developeri și reselleri hosting din Europa. Compania asigură clienților servicii fiabile bazate pe tehnologii ultra performante, la prețuri predictibile și competitive.

Comments

comentarii

Emil Boc a vorbit despre pronosticul său pentru Campionatul European de Fotbal. El a precizat că România a renăscut din nou în fotbalul european.... Citește mai mult
O nouă etapă în realizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj, prin lansarea licitației pentru construcția propriu-zisă, lucrări evaluate la 2 miliarde de lei.... Citește mai mult

Lasă un răspuns