Sursa foto Dejeanul.ro

Arestat pentru că a incendiat ușa Poliției Huedin

Un româno-african a fost arestat preventiv pentru că a aruncat cu cocktail molotiv în ușa Poliției Huedin.

Diakite Mohamed zis Jean este un cunoscut al polițiștilor, având mai multe dosare penale și fiind încarcerat 1 an și jumătate după ce a înjurat pe stradă un procuror.

În seara de 14 februarie a băut într-un bar din oraș după care s-a dus liniștit cu cocktailul molotov spre Poliție, în timp ce lumea se plimba pe stradă. Agentii aflati in hol au scăpat fara arsuri, dar focul a distrus usa de la intrare.

Solutia pe scurt: ”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin sub nr. 213/P/2023 din data de 15.02.2023 şi în consecinţă: În temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, din data de 15.02.2023 până în data de 16.03.2023, inclusiv, a inculpatului D.M. aflat în prezent în stare de retinere, sub acuzaţia de săvârşire a infracţiunii de ultraj în formă continuată prev. de art. 257 alin. 1, alin. 4 raportat la art. 206 alin. 1 C.pen. (patru acte materiale) cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., a infractiunii de distrugere prev. de art. 253 alin. 4 C.pen., respectiv a infractiunii de tulburarea ordinii si lini?tii publice prev. de art. 371 C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., a art. 41 alin. 1 si a art. 43 alin. 5 C.pen.

Respinge solicitarea formulată de apărătorul inculpatului, de a se dispune fată de acesta, măsura preventivă a arestului la domiciliu. În baza art. 275 alin. 3 şi alin. 6 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, inclusiv onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu – avocat Marc Lotica, în cuantum de 340 lei, care se va plăti din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Cluj. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.”

Diakite Mohamed zis Jean a mai apărut în presă. Iată cum se prezenta în 2016:: “Eu am buletin românesc, sunt născut la Cluj: mama mea e de aici, din Huedin, iar tatăl din Guinea Conakry. Mai am din partea tatălui meu 22 de fraţi şi opt surori, răspândiţi prin lume. Mama a murit la 39 de ani, când eu aveam 21, iar şcoala mi-am făcut-o în Africa, acasă”.

”Din 2018 şi până la începutul anului 2020 am fost în puşcărie – timp de un an şi şase luni. L-am înjurat pe stradă pe procurorul din Huedin, supărat că nu făcuse dreptate într-un caz de-al meu, aşa că am colindat penitenciarele Gherla, Bistriţa şi Oradea. Acuma, când m-am eliberat, au venit mascaţii şi mi-au făcut din nou dosar penal, pentru că am fost într-un local – dar totul pe baza unei hotărâri judecătoreşti pe care eu nu o semnasem şi de asemenea, habar nu aveam de ea, pentru că nu mi-a adus-o nimeni la cunoştinţă…”, povestea el jurnalistului Sorin Grecu pentru ziarul Bună Ziua Cluj.

Comments

comentarii

Joi, 18 iulie, la Primăria Cluj-Napoca a avut loc dezbaterea publică pentru proiectul de regenerare urbană de pe fosta platformă Carbochim. Concluziile dezbaterii care a ținut 5 ore.... Citește mai mult
Ploaia de sâmbătă după-masă nu i-a speriat pe festivalierii de la Electric Castle.... Citește mai mult

Lasă un răspuns