Călin Mitică în prim plan

Arest la domiciliu pentru toți inculpații din dosarul ” Transferoviar ”

Judecătorul de drepturi și libertăți a pronunțat în jurul orei 4 dimineața arestul la domiciliu pentru cei șapte inculpați propuși de DNA Cluj pentru arestare preventivă.

Cei șapte sunt Călin Mitică – patronul Transferoviar Grup (TFG), Kinga Mădărășani – director Transferoviar, Dumitru Bărbăcuți – directorul Remarul 16 Februarie, Ștefan Adriian – director infrastructură TFG, Laurențiu Seceleanu – directorul regionalei CFR Galați, Teodor Gavriș – director de tracțiune CFR Călători SA și  Georgel Mihuț – directorul Ocnei Dej -sucursala Societății Naționale a Sării SA.

Teodor Gavriș - director de tracțiune CFR Călători
Teodor Gavriș – director de tracțiune CFR Călători

Au fost audieri maraton la Tribunalul Cluj. Dosarul cu circa 7 volume a ajuns la instanță în jurul prânzului, la fel și acuzații. Avocații l-au studiat până aproape de ora 16. Numai propunerea de arestare are aproape 200 de pagini. Au fost audiați de judecător inculpații care au dorit să dea declarații și au vorbit în apărarea lor numeroși avocați.

Numai milionarul Călin Mitică are vrei patru avocați, dintre care doi de top: profesorul Gheorghiță Mateuț și prodecanul Baroului Cluj, Călin Budișan. De asemenea, directorul Ocnei Dej, Georgel Mihuț are doi avocați cunoscuți: Tiberiu Ban și Mirel Ionescu.

Amintim că, în urmă cu o noapte, audierile la sediul DNA Cluj s-au încheiat tot spre ora 4.

Laurențiu Seceleanu - director Regionala CFR Galați
Laurențiu Seceleanu – director Regionala CFR Galați

Cei doi directori din cadrul CFR Călători și directorul Salinei Ocna Dej sunt acuzați că au primit mită de la Mitică și directorii din firmele acestuia pentru a le ajuta să câștige contracte cu companiile de stat. Cel mai mult ar fi primit Teodor Gavriș – aproape 490.000 de lei, apoi Laurențiu Seceleanu – circa 85.000 lei și Georgel Mihuț – peste 66.000 de lei.

Directorul Ocna Dej, Georgel Mihuț
Directorul Ocna Dej, Georgel Mihuț

Procurorii DNA Cluj pot contesta la Curtea de Apel Cluj hotărârea judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunal.

Comments

comentarii

După protestele de la Palma de Mallorca, Barcelona vrea acum să le ceară vizitatorilor taxe și mai mari.... Citește mai mult
Duminică seara de la ora 19:00 va avea loc meciul dintre „U” Cluj şi Hermannstadt, pe Cluj Arena.... Citește mai mult

Lasă un răspuns