Aplicații utile pentru evitat radare și alte probleme în trafic

CLUJUST vă propune o serie de aplicații pentru telefon și tabletă, dar și site-uri care vă ajută în trafic să evitați radare și blocaje sau să plătiți instant amenda dacă nu ați fost atenți.

Bineînțeles, pentru utilizarea aplicațiilor în timp ce conduceți mașina, este nevoie ca telefonul sau tableta să fie conectate la internet.

Mobil Team, aplicație dezvoltată de o firmă româneascăaduce un sistem live de comunicații radio, alerte, avertizare și informații despre trafic și socializare. Versiunea curentă este valabilă pentru Android 4.0 în sus și iOS 6 în sus. Aplicația are următoarele facilități:

  • Poți apela în privat (1 la 1) prin voce și text dacă apeși pe unul din punctele ce reprezintă utilizatori, după ce ai primit acceptul.
  • Poți alerta un eveniment cu Alerta Trafic.
  • Te poți proteja de limbaj licențios folosind Abuz
  • Dacă vezi o stea galbenă, acela este un Taxi și îl poți comanda direct
  • Dacă vezi un romb galben, aceea este o mașină din sistemul AutoStop
  • Dacă vezi un simbol orange, verde sau negru, acela este un prestator de servicii
  • Dacă vezi un cerc galben, acesta este un Admin care îți va răspunde la orice solicitare

Waze, sub sloganul ”împreuă, mai isteți prin trafic”, este o comunitate mare de utilizatori ai aplicatie, numiți Wazeri. Comunitatea a început să creasca și dă tot mai puține greșeli. După instalare, poți vedea în agenda telefonului cine mai are instalat Waze și să-l adaugi în lista de chat sau să-i inviți pe ceilalți să-și instaleze aplicația. Pe hartă vezi în timp real wazerii din apropieri, incidente din trafic, lucrări sau filtre de poliție.

Zello Walkie-Talkie, după cum îi spune și numele, această aplicație dezvoltată de americani este destinată atât șoferilor cât și altor oameni care vor să obțină informații în sistem stație emisie-recepție, fără însă a deține o stație adevărată. Aplicația are numeroase canale la care vă puteți conecta și unde vedeți câți utilizatori sun online. De exemplu, dacă dați adăugare canal și căutați ”Cluj”, veți găsi toate canalele care au legătură cu orașul nostru. Cele mai populare sunt ”Cluj”, ”Info trafic Cluj”, ”Canal 22 Trafic Cluj-Napoca” și ”Control CTP Cluj”.  Aplicația poate fi instalată pe android, IOS, windows și linux.

Speedcams PRO – arată radarele mobile și fixe, precum și incidente din trafic. De asemenea, îți indică pe ecranul telefonului viteza de deplasare și te atenționează când ai depășit viteza legală. Are versiune de Android și de iOS.

Auto.ro este atât site, cât și aplicație de vânzări mașini second hand, mașini noi și servicii auto – știri, sfauri, calculator taxa auto. De asemenea, doar de pe telefon și tabletă, cu ajutorul aplicațeii, vă puteți plăti amenda primită în trafic. Tot din aplicație puteți plăti rovinieta.

TrafficGuide.ro este un site pe care se pot vedea restricții de pe drumurile naționale, iar o secțiune interesantă este ”Camere LVIE”, unde se pot vedea imagini în direct de la diverse camere video de supraveghere din mai multe orașe și de pe autostrăzi din România.

Comments

comentarii

Cea de-a treia zi de distracție și muzică pentru participanții la Electric Castle. La fel ca în celelalte două zile de festival, vineri, artiştii vor fi pregătiți să facă un mare show.... Citește mai mult
O fetiță de 11 ani, Fatiha Sabrin, a fost ucisă de ziua ei, la Londra, de un gaz otrăvitor pe care vecina îl pulverizase împotriva gândacilor de pat.... Citește mai mult

Lasă un răspuns