Anastasescu a motivat oficial de ce l-a dat afară pe RJ de la ”U”. Lui Walter jr. i-a scăzut salariul

Administratorul judiciar al Universității Cluj, Marieta Anastasescu, a scris în raportul de activitate pe luna trecută de ce a desființat trei posturi de la club, între care al lui Mircea Cenan, alias RJ, și i-a scăzut salariul unui fiu de-al lui Florian Walter, care este director general.

RJ a fost dat afară de la ”U” luna trecută după ce i-a reproșat Marietei Anastasescu că este haos la club. Administratorul judiciar scrie în raportul de activitate depus recent în dosarul de insolvență al Universității Cluj că Mircea Cenan și încă doi angajați au fost concediați pentru reducerea cheltuielilor clubului.

Extras din raport

”În vederea reducerii nivelului cheltuielilor curente și raportat la noua conjunctură economico-sportivă (activarea în Liga II), în conformitate cu dispozițiile planului de reorganizare, administratorul judiciar a luat măsura desființării următoarelor posturi :

-responsabil cu suporterii – ocupat de dl. Cenan Mircea Ioan, cu remunerația de 1.500 lei net/lună ;

– operator calculator/IT ocupat de dl. Mândru Marius, cu remunerația de 2.002 lei net/lună ;

– scouter ocupat de dl. Rațiu Robert Alin, cu remunerația de 3.100 lei net/lună;

Au fost emise și comunicate angajaților antemenționați deciziile de desființare post și notificările privind acordarea preavizului de 20 de zile conform prevederilor Codului Muncii.”

Georgian Walter (în centru)
Georgian Walter (în centru)

De asemenea, Anastasescu i-a scăzut salariul directorului general, Georgian Walter, unul din fii omului de afaceri Florian Walter, la 656 de lei, adică sub salariul minin pe economie de 1.050 de lei, semn că este angajat pe mai puțin de 8 ore.

”Tot din perspectiva reducerii cheltuielilor cu personalul, a fost încheiat cu dl. Walter Valentin Georgian, având funcția de director general, un act adițional la contractul de muncă prin care s-a modificat cuantumul salariului brut de la 3.000 lei la 656 lei.”, scrie în raport.

În același document se mai arată ce plăți s-au făcut și faptul că administratorul judiciar nu și-a primit onorariul din septembrie 2014 până astăzi:

”Au fost redactate actele procedurale şi a fost asigurată reprezentarea debitorului în vederea apărării intereselor sale în litigiile cu termene în cursul lunii august 2015.

În această perioadă, au fost efectuate plăţi ţinând de activitatea curentă:

– Cheltuielile de administrare şi întreţinere a bazei sportive.

– Plata utilităţilor şi a cheltuielilor de întreţinere pentru sediul social și punctul de lucru;

– Plata cheltuielilor de aprovizionare a standului clubului din Iulius Mall;

– Plata parțială a drepturilor salariale cuvenite salariaţilor debitorului încadraţi cu contract de muncă, precum şi a celor cuvenite jucătorilor în baza contractelor de prestări servicii sportive.

– Plata cheltuielilor aferente activității curente reprezentând combustibil, taxe poștale, taxe curierat rapid, etc.

– Plata taxelor de procedură FRF, plata amenzilor FRF;

Situația detaliată a plăților și încasărilor efectuate de debitoare în luna august 2015 este anexată prezentului raport de activitate.

II. Situatia cheltuielilor efectuate de lichidatorul judiciar Pentru desfasurarea în bune conditii a procedurii, administratorul judiciar a avansat din surse proprii în cursul lunii august 2015 ( incluzând și cheltuielile aferente lunii iulie 2015 și necuprinse în raportul nr. 30 ) suma de 3.605,42 lei, reprezentand taxe poștale și cheltuieli aferente deplasării reprezentantului administratorului judiciar la punctul de lucru din Cluj-Napoca. Cu privire la onorariul administratorului judiciar, la data redactării prezentului nu a fost achitată cea aferentă lunilor sept. 2014 – august 2015.”

Comments

comentarii

Cel mai mare youtuber din lume, Mr.Beast, a filmat la Salina Turda.... Citește mai mult
Cea de-a treia zi de distracție și muzică pentru participanții la Electric Castle. La fel ca în celelalte două zile de festival, vineri, artiştii vor fi pregătiți să facă un mare show.... Citește mai mult

Lasă un răspuns