fbpx

Amenzi de 28.000 de lei aplicate într-o singură noapte de polițiștii rutieri în Cluj-Napoca

Poliţiştii rutieri au împărțit amenzi în valoare totală de 28.000 de lei, noaptea trecută, pe raza municipiului Cluj-Napoca, în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea şi combaterea abaterilor rutiere.

În noaptea de 9/10 octombrie, pe raza municipiului Cluj-Napoca s-a desfăşurat o acţiune cu efective mărite pe linia respectării regulilor de circulaţie. Poliţiştii au acţionat pe principalele artere de circulaţie pentru prevenirea şi combaterea abaterilor rutiere.

Totodată, acţiunea poliţiştilor a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice peste 100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 28.000 de lei. Nerespectarea culorii roşii a semaforului, conducerea sub influenţa alcoolului, folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive de tip “mâini libere”, sunt doar câteva dintre abaterile constatate de poliţişti.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute două permise de conducere şi 10 certificate de înmatriculare.

 

De exemplu, în jurul orei 01:00, poliţiştii au constatat o infracţiune rutieră. Aceştia au identificat un conducător auto fără permis de conducere. Tânărul de 20 de ani, din comuna Apahida, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe  strada Traian Vuia, din Cluj-Napoca. În urma verificărilor, s-a constatat că acesta nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns