fbpx

Aeroportul cere de 4 luni stabilirea regimului juridic al noii piste

Aeroportul International Avram Iancu Cluj a depus, ieri, a trei solicitare în decurs de patru luni la Consiliul Județean (CJ) pentru a se stabili prin hotărâre regimul juridic al noii piste de decolare-aterizare. Conducerea CJ nu a dat până acum niciun răspuns. Consilierul județean PNL Mihai Seplecan acuză conducerea de tergiversare și cere public rezolvarea situației.

Aeroportul a solicitat prin adresele înregistrate în datele 17 septembrie 2014, 17 octombrie 2014 și 26 ianuarie 2015 un proiect de hotărâre de CJ prin care să se stabilească regimul juridic al pistei de 2100 de metri: domeniul public al statului, domeniu public al județului, domeniu privat al județului sau domeniu privat al aeroportului. Până acum nu a primit un răspuns.  Investiția, realizată din surse bugetare, surse proprii ale aeroportului și credite bancare, a fost recepționată la terminarea lucrărilor în data de 09 septembrie 2014.

Mihai Seplecan
Mihai Seplecan

Pe fir a intrat consilierul județean Mihai Seplecan: ”CJ Cluj tergiversează stabilirea regimului juridic al Pistei de decolare – aterizare de 3500 de metri de la Aeroportul Internațional Cluj. Înțeleg că la ultima adresă, cea depusă luni, nu au avut timpul fizic necesar să răspundă, dar pentru ca și aceasta să nu aibă soarta celorlalte două adrese care zac fără răspuns (prima de mai bine de patru luni), solicit public urgentarea procedurilor legale necesare stabilirii naturii juridice a acestei investiții. De asemenea, solicit public conducerii CJ Cluj un răspuns privind această solicitare, stabilirea unui termen ferm pentru discutarea unui proiect de hotărâre, sau, dacă nu, motivele în scris pentru care nu se dorește inițierea unei astfel de hotărâri.”, a transmis Seplecan printr-un comunicat.

Acesta spune că a primi o  adresă de la Aeroportului Internațional Cluj cu în 26 ianurie 2015. ”În această adresă se specifică faptul că, prin Hotărârea de Consiliu Județean nr. 190/2007, lucrarea “Realizarea pistei de decolare – aterizare de 3500 metri”a fost declarată de utilitate publică de interes local, iar prin Hotărârea nr. 182/2011, s-a prevăzut că, la finalizarea lucrărilor, pista de decolare – aterizare precum și terenurile aferente pe care este amplasată intră de drept în domeniul public al statului. De asemenea, conform Legii 213/1998 art. 3 și Hotărârii nr. 1705/2006 art. 5 (2), CJ Cluj are obligația să emită un act normativ adoptat pentru stabilirea regimului juridic al acestei lucrări de investiții după finalizare și recepționare. Deci, este vorba despre stabilirea regimului juridic al unei investiții din bani publici și numai despre respectarea prevederilor legale în vigoare și, implicit, a respectării obligațiilor fiscale – trebuie să știm de ce și cine plătește impozit statului român pe această lucrare și mai ales cine beneficiază de pe urma ei”, a precizat consilierul.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns