fbpx
Avocatul Ovidiu Podaru si Mihai Seplecan

Seplecan s-a blindat în procesul pornit de prefect cu un profesor de drept administrativ

Consilierul județean Mihai Seplecan (PNL) își pune mari speranțe în procesul de contencios împotriva prefectului, astfel că l-a luat avocat pe un profesor de drept administrativ cunoscut.

Seplecan este reprezentat de avocatul Ovidiu Podaru, profesor de drept administrativ la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai și autor unor cărți, printre care ”Legea 215/2001 a administrației publice locale comentată”. De asemenea, Podaru a câștigat la CEDO un proces pentru nouă foști revoluționari din Cluj.

Seplecan se judecă în contencios cu prefectul Gheorghe Vușcan, după ce acesta din urmă a atacat hotărârile de Consiliul Județean din vară, prin care era revocat vicepreședintele Ioan Oleleu și era pus vicepreședinte Mihai Seplecan. Din această funcție, Seplecan a indeplinit pentru o scurtă perioadă atribuțiile de președinte, Horea Uioreanu fiind arestat preventiv. Între timp Uioreanu și-a dat demisia din funcție, iar vicepreședinte cu atribuții de președinte este Vakar Istvan, iar Ioan Oleleu este vicepreședinte alături de Horatiu Catarig.

În aceste condiții, judecătorul Monica Trofin, cea care a fost președintele Biroului Electoral Județean la alegerile prezidențiale, a pus în discuție dacă procesul mai are vreun efect. ”Fostul presedinte a demisionat. Ceea ce discutam e dinainte. Ce efect ar mai avea? Ce s-ar schimba? Ar ramane domnul Vakar. Sau vă judecați pentru drepturile salariale?”, a spus judecătoarea.

Avocatul Ovidiu Podaru a explicat că procesul ar putea schimba configurația conducerii Consiliului Judetean. ”Acum majoritatea este PNL. Au ales atunci intre Oleleu si Vakar pentru președinte. Dacă noi câștigăm, atunci au de ales intre Vakar și Seplecan și fiind voturi politice s-ar schimba situația. Asta până la alegeri, căci dacă s-ar organiza alegeri nu am mai avea de lucru. Dar Victor Ponta nu vrea alegeri”, a spus avocatul.

Si avocatul lui Ioan Oleleu, Vladimir Mătușan a spus că procesul are miză: ”Vakar este delegat până la lamurirea situatiei juridice. Nu face obiectul prezentului dosar, unde discutăm de funcția de vicepresedinte”.

În ciuda faptului că avocatul Podaru și Seplecan ar fi vrut ca procesul să se judece și să se termine cât mai repede, acesta a fost amânat pentru 11 februarie din cauză că s-au depus mai multe înscrisuri de către celelalte părți, inclusiv actele noului PNL.

”Atât prefectul cât și cei de la PSD nu doresc ca domnul Oleleu să fie înlocuit și aduc tot felul de acte, de justificări la dosar pentru a cere termene cât mai lungi. Ați văzut că domnul avocat Mătușan a venit și a spus că e curios dacă PNL a fuzionat, dacă e legal la Tribunal, adică niște absurdități”, a comentat Seplecan.

Comments

comentarii

1,3 milioane de lei de la bugetul local vor fi pentru organizarea ediției din 2024 a Zilelor Clujului. Ediția din acest an va avea loc în perioada 30 mai-2 iunie.... Citește mai mult
Studiile pentru realizarea trenului metropolitan din Cluj vor fi finalizate și prezentate public primăvara aceasta, a arătat primarul Emil Boc. Primăria a suplimentat cu 1 milion de lei bugetul pentru realizarea studiului de fezabilitate.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!