Adjunctul ISJ Cluj, Tunde Peter, arestată preventiv

Adjunctul Inspectoratului Şcoalar Judeţean (ISJ) Cluj a fost arestat preventiv. Inspectorul este acuzat de procurorii DNA că a primit mită de aproape 10.000 de euro de la candidaţi pentru a-i ajuta să treacă Bacalaureatul. 

Tribunalul Cluj hotărât arestarea preventivă pentru 30 de zile a adjunctului Inspectoratului Şcolar Ccuj, Tunde Peter. Avocatul oficialului spune că va ataca hotărârea la instanţa superioară.

“Instanta a dispus arestarea preventitva. o vom ataca cu contestatie pe care o va judeca un judecator de la curtea de apel”, a spus avocatul Radu Chiriţă.

Potrivit procurorilor DNA, Tunde Peter ar fi pretins şi primit mită 9.600 de euro, direct sau prin intermediari, de la cinci candidaţi în sesiunile din vară şi din toamnă ale Bacalaureatului. Inspectorul a fost prins în flagrant când primea 1000 de euro marcaţi. Acuzata nu a dorit să dea declaraţii.

Inspectorul şcolar este mama unui consilier al primarului Emil Boc, care l-a însoţit şi la Guvern cât a fost prim ministru.

Comments

comentarii

Joi, 18 iulie, la Primăria Cluj-Napoca a avut loc dezbaterea publică pentru proiectul de regenerare urbană de pe fosta platformă Carbochim. Concluziile dezbaterii care a ținut 5 ore.... Citește mai mult
Ploaia de sâmbătă după-masă nu i-a speriat pe festivalierii de la Electric Castle.... Citește mai mult

Lasă un răspuns