fbpx

Actele normative ale Ministerului Justiției trec și pe la Uniunea Notarilor

Actele normative care au nevoie de avizul CSM vor fi transmise şi Uniunii Naţionale a Notarilor Publici, a anunţat la Cluj ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc. Potrivit acestuia, Uniunea Notarilor va avea rol consultativ. Cazanciuc şi-a motivat ordinul prin faptul că-şi doreşte ca actele normative să fie ancorate în realitate.
Ministrul Justiţiei a anunţat la Congresul Notarilor Publici, ce are loc la Cluj-Napoca,  că a emis un oridin prin care toate actele normative ale ministerului vor fi trimise spre consultare Uniunii Notarilor.
 
”CSM-ul este obligat sa dea un aviz. si de acum inainte va fi informata si Uniunea Notarilor cu privire la intentia noatra de a elabora sau aviza un act normativ. Este o forma de consultare prin care incercam sa obtinem date din viata reala”, a declarat Cazanciuc.
Preşedintele Uniunii Notarilor spune că este muţumit de colaborarea cu ministrul Justiţiei.
Colaborarea este foarte buna. este constructiva, adica principalul punct pe care il urmarim si noi si dansii este intarirea sistemului Justitie in Romania”, a spus Viorel Mănescu, președintele Uniunii Notarilor.
congres notari
 
In prima zi a congresului notarilor de la Cluj sunt aduse modificări Statutului Uniunii Naţionale a Notarilor Publici, determinat de numeroasele modificări aduse Legii notarilor publici şi activităţii notariale, determinat de intrarea în vigoare a noilor coduri civil şi de procedură civilă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina