fbpx

Ministrul Cazanciuc aşteaptă soluţie pentru o nouă extindere a Palatului Justiţiei din Cluj

Prezent la Cluj, ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc i-a transmis preşedintelui Curţii de Apel că aşteaptă o propunere pentru o nouă extindere a Palatului Justiţiei. Cazancius spune că se poate dezvolta în curtea interioară.

Ministrul Cazanciuc a precizat că dacă toate instanţele şi parchetele vor să rămână în centru, va fi dificil din cauza constrângerilor de arhitectură şi de monument istoric.

“Dacă sunt soluţii, se va găsi finanaţare.  Aveţi la Cluj o şcoală de arhitectură care ar putea să prezinte o soluţie pentru curtea interioară a palatului în aşa fel încât să putem dezvolta pe o soluţie modernă, aşa cum facem la Oradea sau Sibiu unde există palate de Justiţie inaugurate la începutul secolului trecut, bijuterii de arhitectură, unde extinderile moderne nu fac altceva decât să pună în valoare clădirea veche şi să rezolve problemele curente. Aşa că aştept de la dumneavoastră o propunere de extindere împreună cu şcoala de arhitectură sau cu oricine are idei în aşa fel încât să păstrăm frumuseţea clădirii şi să rămânem toţi în centru dacă aşa suntem mai aproape de cetăţean. “, a declarat ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc

Ministrul a lăudat lucrările la etajarea şi mansardarea aripei estice a Palatului Justiţiei, despre care a spus că au costat 5 milioane lei.

“A adus un plus de spaţiu. Putem spune că spaţiile sunt normale, decente, că au stârnit invidia benefică a unor colegi care vor să beneficieze de condiţii decente”, a spus Cazanciuc.

judecatoria etaje noi

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina