fbpx

Ministrul Justiției la Congresul Notarilor Publici

Ministrul Justiției Robert Cazanciuc a avut mai multe mesaje pentru notari la deschiderea Congresului.

“Când sesizați ca legile nu se mai aplica in viața de zi cu zi, nu ezitați sa cereți modificarea lor
Sunteți alături de oameni in momente importante. Orice greșeala are efecte dezastruoase. Derapajele ar fi bine sa fie corectate de breasla nu de ministerul justiție”, a spus ministrul.

La deschiderea Congresului au fost invitați reprezentanți din partea Ministerului Justiției, Președinției României, ANCPI.
De asemenea, au mai fost invitați primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, prefectul județului Cluj, Gheorghe Ioan Vușcan, președintele Curții de Apel Cluj, Valentin Mitea, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Laura Oprean.
În prima zi a Congresului se vor aduce modificări Statutului Uniunii Naționale a Notarilor Publici, determinat de numeroasele modificări aduse Legii notarilor publici și activității notariale, determinat de intrarea în vigoare a noilor coduri civil și de procedură civilă.

Pe lângă notarii români, la Congres mai participă notari din Franța, Ungaria și Italia.
Uniunea Internaţională a Notariatului Latin este o organizaţie neguvernamentală internaţională ce reuneşte asociaţiile naţionale ale notarilor din ţările de drept. În prezent, Uniunea Internaţională a Notariatului Latin are în componenţa sa 76 de Notariate Naţionale din Europa, America de Sud, America de Nord şi Centrală, Asia şi Africa.
La 30 mai 1997, la Santo-Domingo în Republica Dominicană, conform Rezoluţiei nr. 42 a Consiliului Permanent al Uniunii Internaţionale a Notariatului Latin, Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România a devenit membru cu drepturi depline al acestui for internaţional, după ce, o perioadă de aproximativ un an, a avut statut de observator, fiind monitorizată de organismele Uniunii Internaţionale a Notariatului Latin.
În tot aceast răstimp, Notariatul Român a ajuns să fie cunoscut şi ca urmare a reprezentării lui atât în Consiliul Permanent al Uniunii Internaţionale a Notariatului Latin, cât şi în principalele sale Comisii de specialitate în componenţa cărora intră numerosi notari publici români.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina