Accident între bicicliști pe trotuar. O tânără a ajuns la spital

Poliția rutieră Cluj-Napoca a fost chemată, aseară, la un accident mai rar întâlnit: o coliziune între doi bicicliști, în urma căreia o tânără a ajuns la spital.

Incidentul a avut loc, ieri seară, în jurul orei 20.20, pe strada Plopilor din din Cluj-Napoca. O ambulanță a fost chemată pentru a transporta o tânără la spital, moment în care a fost sesizată și Poliția Rutieră, ajungând la fața locului două echipaje. Polițiștii au stabilit cu ajutorul martorilor ce s-a întâmplat.

”Doi bicicliști se deplasau dinspre Podul Garibaldi spre parcul Babeș, pe trotuar. Cel din spate a vrut să o depășească pe tânăra ce era pe bicicleta din față și au intrat în coliziune. Tânăra a fost rănită ușor. Colegii de la Polița Rutieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat comisarul șef Daniel Boie, locțiitor al purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj. Acesta a explicat că polițiștii au competență întrucât trotuarul face parte din drumul public.

În cazul în care se va concluziona că nu avem de-a face cu o infracțiune în acest caz, bicicliștii riscă amenzi usturătoare deoarece circulau pe trotuar într-o zonă în care nu există pistă de biciclete. În aceste situații, Codul Rutier prevede că bicicliștii trebuie să circule pe carosabil, cât mai aproape de marginea din dreapta. Sacțiunile sunt între 6 și 8 puncte amendă, adică între 630 și 840 de lei.

Comments

comentarii

Cel mai mare youtuber din lume, Mr.Beast, a filmat la Salina Turda.... Citește mai mult
Cea de-a treia zi de distracție și muzică pentru participanții la Electric Castle. La fel ca în celelalte două zile de festival, vineri, artiştii vor fi pregătiți să facă un mare show.... Citește mai mult

Lasă un răspuns