Absolventă de Drept pasionată de fotografie, invitată de Vogue la un festival de profil în Milano. FOTO

”Există viață și după Facultatea de Drept”, spune Dana Tole, care nu a fost convinsă că-i este locul într-o profesie juridică și și-a urmat pasiunea pentru fotografie. Recent, în urma unei selecții, a fost invitată la un festival de profil de revista Vogue Italia, unde i-a fost recenzat portofoliul de specialiștii de la Vogue.

PhotoVogue Festival e primul festival de fotografie fashion organizat de Vogue Italia, festival care a avut loc in perioada 22-26 noiembrie. In cadrul festivalului au fost mai multe expozitii de fotografie, inclusiv o expozitie dedicată fotografilor care s-au remarcat pe platforma online PhotoVogue.

Totodata, in cadrul festivalului au avut loc discutii pe diferite subiecte legate de fotografie. ”Probabil cea mai memorabila a fost cea cu Paolo Roversi.”, spune Daniela Tole.

Dana Tole, cu portofoliul la Milano

Pe langa toate acestea, cei de la PhotoVogue au hotarat sa organizeze si o zi dedicata pentru Portfolio Review. Astfel, inainte cu cateva saptamani de inceperea festivalului, au anuntat ca o selectie de portofolii, iar fotografii care doresc pot sa trimita un numar de 10-15 poze in format PDF, iar daca vor fi selectati, vor avea parte de o recenzie din partea unor experți cheie în industrie.

”Eu m-am numarat printre norocosii care au fost selectati si in data de 26 noiembrie am participat la acest eveniment numit PortfolioReview, unde mi-am dus un book de poze printat si pe care l-am prezentat prima data  lui Alessia Glaviano  (care e senior photo editor pentru Vogue Italia si L’Uomo Vogue), iar ulterior am purtat o discutie si cu Chiara Bardelli Nonino (care e photo editor pentru Vogue Italia).

Pentru mine ambele discutii au fost constructive, am incercat sa aflu cat mai multe lucruri legate de ce implica fotografia fashion, am vrut sa vad unde ma situez eu cu pozele mele din moment ce sunt chiar la inceput si inca incerc sa imi gasesc stilul. Am primit o indrumare din partea lor raportat la felul in care ar trebui sa imi realizez fotografiile, mi-au spus unele lucruri care au fost doar o confirmare la ceea ce intuiam deja. Ce am observat insa e faptul ca nu au avut remarci negative la stilul meu de fotografiere, insa ambele editoare au pus accent destul de mult pe partea de styling si mi-au sugerat sa fiu foarte atenta la detaliile acestea.

De ceva vreme imi doream sa incerc sa pozez si niste nuduri si am fost chiar placut surprinsa cand Alessia Glaviano mi-a spus ca poate ar trebui sa incerc si genul acesta de fotografie si treptat sa ma dezvolt din acest punct. Concluzia in ceea ce priveste  fotografiile mele e ca ar trebui intr-un final sa surprinda modelul in acel in-between moment, fara poses prea exagerate si sa fie putin mai simple decat ce am facut pana acum.”, ne-a povestit Daniela Tole.

Fotografii din portofoliul Danei Tole

Nu a fost convinsă că-i este locul într-o profesie juridică

După ce a absolvit Facultatea de Drept UBB Cluj în 2015, scriind licența sub îndrumarea lectorului Felicia Rosioru, Daniela Tole a fost sinceră cu ea însăși și nu a dat niciun examen pentru a intra într-o profesie juridică.

”Nu am dat niciun examen pentru a intra in vreo profesie juridica pentru ca nu am fost convinsa ca e locul meu acolo. Am lucrat ca si consilier juridic intr-un cabinet notarial, iar desi nu mi-a displacut, mi-am dat seama ca nu ma pasioneaza cu adevarat si nu ma vedeam facand asta o viata. Simteam ca altceva ma asteapta. Am lucrat putin si in domeniul juridic, dar am renuntat tocmai ca sa imi urmez pasiunea-fotografia. Asadar, exista viata si dupa Facultatea de Drept :)”, spune tânăra.

Aceasta este pasionată de fotografie de când era copil: ”Pasiunea pentru fotografie e de cand eram mica, tatal meu e fotograf si el si oarecum am crescut inconjurata de tot ceea ce inseamna arta asta fotografica. Cred ca cel mai bine am realizat ce inseamna fotografia pentru mine in anul 2 de facultate, cand eram cam suparata din cauza examenelor, ma simteam coplesita si am ales sa merg la primul meu workshop de fotografie ca sa imi revin putin (workshopul era cu Sorin Onisor). Dupa workshop am inteles ca asta e ceea ce ma face cu adevarat fericita :).Pana acum am lasat fotografia pe plan secundar pentru ca am vrut sa dau o sansa si domeniului juridic, dar din moment ce nu e ceea ce ma face sa ma simt vie si determinata, e clar ca fotografia trebuie sa imi fie vocatia. Oricum imi place sa mai stau in contact cu domeniul de proprietate intelectuala, se imbina destul de bine cu arta.”

Comments

comentarii

Doi șoferi au fost cât pe ce să se ia la bătaie, în urma unui eveniment rutier produs luni în fața Institutului Oncologic din Cluj.... Citește mai mult
Primele foroaje în teren pentru realizarea viaductului de la Topa Mică (A3). Secțiunea Nădășelu – Zimbor (30 km) nu poate fi deschisă nici în 2025 în lipsa celor două viaducte din județul Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns