fbpx
Acasă » PROCESE » A scăpat ușor după ce i-a spus unui polițist că-i sparge fața și l-a înjurat

A scăpat ușor după ce i-a spus unui polițist că-i sparge fața și l-a înjurat

Un bărbat, care i-a spus unui polițist, când acesta l-a oprit în trafic, că-i sparge fața și l-a înjurat, a scăpat mai ușor la Curtea de Apel Cluj decât la prima instanță. Magistrații Curții au dispus amânarea aplicării pedepsei față de condamnarea cu suspendare de la fond.

Inculpatul, în vârstă de 51 de ani, din comuna Tritenii de Jos, l-a amenințat și i-a adus injurii unui polițist de la postul comunal Luna. (Detalii AICI)

Judecătoria Turda l-a condamnat la 10 luni închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 3 ani pentru ultraj, plus 90 de zile de muncă în folosul comunității.

La Curtea de Apel Cluj, prin decizia pronunțată în 9 noiembrie, suspendarea s-a transformat în amânare, termenul de supraveghere s-a micjorat cu un an, iar zilele de muncă în folosul comunității au scăzut la 40.

Soluția Curții pe scurt:

”Admite apelul declarat de inculpatul V.A împotriva sentintei penale nr. 241 din data de 2 iulie 2018 a Judecatoriei Turda pe care o desfiinteaza în latura penala si, pronuntând o noua hotarâre în aceste limite:

Stabileste pentru inculpatul V.A pedeapsa de 10 luni închisoare, pentru savârsirea infractiunii de ultraj prev. de art. 257 alin. 1, 2, 4 din Codul penal, rap. la art. 206 alin. 1 din Codul penal.

În baza art. 83 Cod penal dispune amânarea aplicarii pedepsei si stabileste un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispozitiilor art. 84 Cod penal.

În baza art. 85 alin. 1 Cod penal pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere:

a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Cluj la datele fixate de acesta;

b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;

c) sa anunte, în prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile;

d) sa comunice schimbarea locului de munca;

e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

În baza art. 85 alin. 2 Cod penal pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata în cadrul Primariei mun. Câmpia-Turzii sau în cadrul Primariei com. Tritenii de Jos, jud. Cluj pe o durata de 40 de zile.

În baza art. 86 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevazute în art. 85 alin. 1 lit. c) – e) Cod penal se comunica Serviciului de Probatiune Cluj.

În baza art. 404 alin. 3 Cod procedura penala, atrage atentia inculpatului asupra consecintelor nerespectarii masurilor de supraveghere si obligatiilor impuse, precum si ale savârsirii de noi infractiuni în cursul termenului de supraveghere, si anume revocarea amânarii aplicarii pedepsei.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina