A 20-a generație a absolvit Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj. Mitropolia a avut reprezentant în prezidiu la festivitate

Circa 200 de viitori juriști au participat la festivitatea de absolvire a Facultății de Drept din Cluj a Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir”. Mitropolia Clujului a avut reprezentant în prezidiu. Printre absolvenți este și fiul unui fost președinte al Curții de Apel Cluj și al Consiliului Superior al Magistraturii.

absolvire Drept Dimitrie Cantemir Cluj 2015 (14) - Copy

Sala Casei de Cultură a Studenților a fost neîncăpătoare pentru părinții și prrietenii absolvenților din generația 2011-2015 de la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj.

”Este un moment încărcat de emoții profunde, atât din partea absolvenților, cât și din partea cadrelor didactice, a tuturor invitaților, în mod deosebit a părinților. Orice final de etapă te face să privești spre trecut pentru a te putea îndrepta cu încredere cu încredere spre viitor.”,  spus decanul Corina Buzdugan (foto în centru).

Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir aniversează în acest an 25 de ani de existență. Facultatea de Drept din Cluj a fost înființată în 1991, astfel că aceasta este a 20-a generație de absolvenți.

”Au fost patru ani în care absolvenții de astăzi au avut un corp profesional de elită, format într-o universitate care în acest an împlinește 25 de ani de existență. O uninersitate care oferă în prezent condiții de studiu și experiență profesională comparabilă cu a oricărei universități cu istorie îndelungată. ”, a spus decanul.

absolvire Drept Dimitrie Cantemir Cluj 2015 (75) - CopyAu fost prezenți la festivitate circa 200 de absolvenți, de la Zi și Frecvență Redusă, însă numărul lor este mai mare.

Șefele de promoție au fost la forma de învățământ ZI Diana Chiș (foto în stânga), fiica notarului public Mihaela Chiș, și Angela Cosma (foto în stânga)

Ceea ce noi profesorii am încercat să vă transmitem este o viziune de ansamblu asupra fenomenului juridic, cunoștințele de specialitate și dorința de a păstra vie și actuală legătura dintre juridic și moral, exprimată prin cuvântul drept. Să luați întotdeauna în considerare că păstrând această legătură, nu veți greși!”, le-a spus decanul Corina Buzdugan absolvenților.

Mitropolia Clujului a avut reprezentant în prezidiu în persoana preotului Bogdan Ivanov, care este consilier cultural și purtător de cuvânt la Mitropolie.

absolvire Drept Dimitrie Cantemir Cluj 2015 (30)

”Mă cuprinde emoția să mă aflu aici, la o universitate de mare prestigiu pentru orașul nostru, o universitate care poartă cu demnitate numele de ”creștină”, a spus preotul Bogdan Ivanov. Acesta a spus o povață legată de drept: ”Dacă un om este drept fără să fie bun, sfârșește prin a fi nedrept, iar dacă este bun fără să fie drept, ar fi nedrept. Cred că asta este provocarea voastră, să creați o lume dreaptă, dar în același timp o lume bună.” În final, Ivanov a citit un mesaj din partea Mitropolitului ÎPS Andrei Andreicuț. absolvire Drept Dimitrie Cantemir Cluj 2015 (56) - Sorina Dragan

Decanul de suflet al generației 2011-2015 de la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir Cluj a fost ales lectorul Sorina Drăgan, care predă Dreptul Mediului și Dreptul Familiei și care este expert în cadrul Biroului Teritorial Cluj al Avocatului Poporului.

absolvire Drept Dimitrie Cantemir Cluj 2015 (124) - Copy

 

Unul dintre absolvenți, care pe parcursul anilor de studiu a fost șeful de an al studenților, este Ovidiu Andreieș (foto în centru), fiul judecătorului Virgil Andreieș, fost președinte al Curții de Apel Cluj și fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, care a și fost prezent la festivitate.

 

Comments

comentarii

Fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Brănescu critică declarațiile controversate ale Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, și spune că „a predica îmbrobodirea femeilor în secolul XXI traduce o viziune ruptă de realitate”... Citește mai mult
Ștefana Trifan de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej este una dintre elevele care a obținut media 10 după rezolvarea contestațiilor la examenul de Bacalaureat 2024.... Citește mai mult

Lasă un răspuns