fbpx

33 de dosare penale în legătură cu pandemia la DNA

DNA a înregistrat 33 de dosare penale în legătură cu pandemia, în 25 dintre ele procurorii sesizându-se din oficiu, a spus șeful DNA, Crin Bologa, într-o conferință de presă online.

Dosarele penale vizează achizițiile publice de echipamente de protecție, iar infracțiunile au fost săvârșite de persoane care au profitat de starea de urgență.

“DNA nu vânează fapte pentru a da bine în statistici. Vrem să ne asigurăm că eforturile sectorului sanitar, ale statului își ating scopul și că bugetul public nu este sifonat în buzunarele celor corupți.

S-a constatat că sunt oameni și companii care au înțeles să profite ilegal de această pandemie.Procurorii își fac datoria și în stare de urgență sau de alertă.

Mi se par mult mai grave faptele de corupţie comise pe fondul unei pandemii, cu implicare directă în protejarea eficientă a cetăţenilor. Ne vom face datoria indiferent de cine este vorba… Nu vânăm oameni care îşi fac datoria, ci persoane care vor să se îmbogăţească din această situaţie cu pandemia”, a spus Bologa.

Întrebat despre cum evaluează afirmaţiile lui Streinu Cercel şi Raed Arafat, șeful DNA a răspuns: ”Am simţit că e o situaţie stresantă privind pe Cercel şi Arafat. Noi nu urmărim greşeli sau vinovăţii. Noi urmărim greşelile intenţionate.”

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns