fbpx

Violonistul Alexandru Tomescu a ținut un discurs motivațional pentru studenți

Violonistul Alexandru Tomescu a ținut un discurs motivațional pentru studenții, masteranzii și cadrele didactice de la Facultatea de Drept ”Dimirie Cantemir” Cluj. Tomescu le-a povestit cum a început acum 10 ani primul turneu de muzică clasică susținut din fonduri private în România.

De la început, violonistul și-a arătat uimirea față de numărul mare de studenți prezenți în amfiteatrul facultății, duminica, la ora 10. Acesta le-a împărtășit studenților și profesorilor din experiențele lui de artist și antreprenor cultural în România.

tomescu la cantemir cluj (24)

”O idee de bază când vrei să te înhami la un proiect mare este să-ți construiești o echipă, să găsești niște oameni care într-adevăr să-ți împărtășeasccă ideile. E greu să găsești pe cineva care să-ți împărtășească toate ideile și toată viziunea, dar măcar să existe puncte comune asupra cărora să fie de acord și atunci toate acele persoane să tragă împreună la acea căruță. Tocmai, diversitatea este foarte necesară, este nevoie de păreri, de aptitudini. Noi am fost trei la început. Trei colegi într-o formație de muzică de cameră, fiecare cu plusurile și minusurile lui și, copletându-ne, am reușit după un an de muncă, din 2005 până în toamna lui 2006, să punem pe picioare primul turneu de muzică clasică susținut exclusiv din fonduri private în România. Când am pornit la drum cu așa o idee, ni s-a spus: sunteți niște visători! Am zis: stați să vedeți. A fost multă muncă și mult determinare. A trebuit să depășim multe dificultăți. Am învățat foarte mult pe parcursul acestui proces”, a spus Alexandru Tomescu.

tomescu la cantemir cluj (7)

Violonistul se află acum în turneul Stradivarius Experience 2.0, în cadrul căruia strânge fonduri pentru salvarea Casei Enescu din localitatea Mihăileni, județul Botoșani, și transformarea casei copilăriei lui George Enescu într-o Academie de Muzică și Arte Vizuale.

”Sunt convins că un astfel de proiect poate părea o fantezie, așa cum părea o fantezie acum zece ani turneul. Nu există niciun alt turneu de muzică clasică. Dacă vom demonstra că se poate, atunci îi vom inspira și pe alții. Trebuie să îndrăzniți să vă doriți ceva pentru ca acel ceva să se poată materializa. ”, a precizat Tomescu.

Acesta va concerta la Cluj în Catedrala Romano-Catolică din Piața Unirii, azi, de la ora 20. Pe parcursul recitalului, vor fi proiectate imagini cu creațiile realizate live în nisip de Ana Munteanu.

tomescu la cantemir cluj (21)
Violonistul a oferit autografe după discursul de la facultate

Comments

comentarii

Lasă un răspuns