fbpx

Videochatistă cercetată penal pentru agresarea fiului ei: ”mă lovește, mă încuie, se bagă în costum de pisică, vorbește cu unii în calculator”

O videochatistă este cercetată penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău pentru rele tratamente aplicate minorului. Aceasta a venit în 2021 din Scoția împreună cu fiul ei de 7 ani, fără a-i spune soțului, un fost boxer scoțian. Acesta a venit în România și a obținut în instanță, în noiembrie 2022, ca fiul să locuiască alături de el în București. Aceeași instanță însă i-a respins cererea de suplinire a consimțământului mamei pentru a-l duce pe băiat acasă în Scoția. Boxerul continuă lupta în instanțe.

În aprilie 2022, Craig-Damian Windsor a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău cu privire la faptul că, soţia lui si mama acesteia l-ar fi agresat în mod constant pe minorul I.C.W., în vârstă de 7 ani, acesta fiind supus la agresiuni fizice, dar şi agresiuni psihice şi sexuale cu consecinţe grave asupra dezvoltării minorului.

Din actele de cercetare penală efectuate în cauză, respectiv actul de sesizare, declaraţia persoanei vătămate minore W.C.I, declaraţia martorului Windsor Craig-Damian, raportul de expertiză psihologică judiciară eu nr. 45121.10.2022 si înscrisuri (transcrieri ale înregistrărilor convorbiriior telefonice dintre minor şi tatăl său, fotografii), rezultă bănuiala rezonabilă că infracţiunea pentru care s-a inceput urmărirea penală a fost săvârşită de numita Windsor Mihaela”, se arată în ordonanța de efectuare în continuare a urmăririi penale pentru infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului.

Începând cu luna martie a anului 2021 numita Windsor Mihaela a pus in primejdie dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a fiului său W.C.I, în vârstă de 7 ani, prin exercitarea de acte de violenţă verbală şi fizică asupra acestuia, prin închiderea in mod repetat a minorului intr-una din încăperile locuinţei, precum prin faptul că minorul a asistat/vizionat in timp ce aceasta desfăşura activităţi cu conotaţie sexuală faţă de alte persoane.”, se mai arată în ordonanța de urmărire penală.

În 22 noiembrie, Judecătoria Bacău l-a scos pe minor din locuința mamei, dar a pronunțat o hotărâre ciudată. L-a încredințat pe minor tatălui, dar nu îl lasă să plece cu el acasă în Scoția.

”Stabileşte locuinţa minorului W C – I alături de reclamantul W C – D la adresa din Bucureşti, , până la soluţionarea cauzei pe calea dreptului comun.

Respinge capetele de cerere principală având ca obiect suplinirea consimţămţântului pârâtei pentru întocmirea paşaportului minorului şi suplinirea consimţământului pâratei pentru deplasarea minorului în Marea Britanie. ”, se arată în minuta hotărârii.

Evaluarea psihologică, realizată la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, arată că ”minorul isi descrie mama, si uneori si bunica Geta, ca pe un factor de stres, destabilizat, care creează o stare de stres, de nesigurantă si instabilitate psiho –emotionala in momentul de fata (ma inchide in camera, …si ea vorbeste cu “familia” la calculator, il lasa la un ” vecin” pe timp de noapte, bunica Geta m-a muscat etc. conform declaratiei copilului) Minorul isi descrie mama ca pe o persoana “foarte rea”, ”mă bate, mă încuie, mă loveşte. mă lasă singur” motiv pentru care ne demonstrează că există un atasament deficitar. nesigur, interviul aratand ca minorul nu este atasat de mama lui, nu si-o doreste alaturi, o relatie insatisfacatoare, iar eventualele greseli ale mamei nu sunt justificate de minor şi nu sunt integrate, declansând o stare de tensiune şi agitaţie.

În schimb, în momentui in care minorul a fost rugat să povestească despre tată, acesta a arătat modificare corporală, mimico-gestuală şi expresiva, la polul opus fata de mama, manifestând o stare de bine, confort, raportăndu-se la tată ca un ajutor atunci cand este bolnav, îl ajută la scris, ” cu tata imi face plăcere să mă joc”, “să mă plimb in parc”

Extrase din interviul realizat de psiholog cu minorul:

”Psiholog: cu cine stai tu în România?

Minor: cu mama, nu-mi place de ea.

P: cum adică?

M: mă loveşte, mă incuie, se ” bage “( bagă) în costum de pisică, vorbeşte cu unii în calculator, şi are un geam.

P: spune-mi tu cu cine stai în Scoţia

M: cu tati şi cu câinii..

P: cum adică?

M : se simte bine, are mulţi prieteni, şi animale… îmi cumpără tata chestii.

P: C…, spune-mi trei lucruri despre tine, ceva care iţi fac plăacere?

M: când sunt eu mama nu mi face plăcere, cu tata îmi face plăcere. Când mă încuie mama

P: – spune-mi te rog, în trei cuvinte cum este relatia cu mama ta?

M: –rău, mă loveste, ma incuie, ma musca, (se schimbă pozitia corporala. se ghemuieste, si se imbratiseaza)

P: poti să-mi spui cum te ajută mama?

M:- nu ma ajută (cu aceeasi postura inchisa, ghemuit pe fotoliu).

P: Spune-mi in trei cuvinte cum este relatia cu tata?

M: ajută, imi cumpara chestii (isi modifica si postura, s-a relaxat prin intinderea picioarelor, si a luat cainii de plus in brate)

P:; poti sa-mi spui cum te ajuta tata:

M:- cand sunt bolnav ma ajuta, imi da medicamente, imi spune chestii unde sunt lucrurile.. ca magazine, ma ajuta sa scriu.

P: poti sa-mi spui daca ai fost vreodata suparat sau trist?

M: da…suparat.

P: – Cand?

M: – cand sunt cu mama

P: – De ce?

M: ma loveste, ma incuie…repet ( devine furios, agitat si suparat ca trebuie sa repete)

(…)

P:- cum a fost ultma data cand ai fost cu mama ta si ce ati facut impreuna?

M: Nimica, ma bate ma incuie, odata m-a lasat singur in casa fara nimeni.

P: cum a fost ultima data cand ai fost cu tatal tau si ce ati facut impreuna?

M:- am mancat si m-am dus la parc (a venit insotit si de tata)

(…)

P:- de ce crezi ca esti tu aici?

M:- din cauza mamei

P:- adica?

M:- ea a facut asa ca sa ma aduca aici in Romania ea m-a adus, eu nu am vrut.

P:- uite, dacă ai vrea sa stai cu mama sau cu tata, cu cine ai alege?

M:- cu tata

P:- daca ai avea o bagheta magica curn au zanele in povesti sau Harry Potter si ai putea schimba ceva nu stiu, un lucru sau o persoana, ce ai schimba?

M:- sa stau cu tata

P: de exemplu cand te imbolnavesti, cine te ajuta sa te faci bine?

M: tata

P: spune-mi ultimul lucru facut cu tata

M:- am mancat ceva bun si m-am dus la parc

P: imi spui cateva cuvinte folosite de mama ta?

M: ca nu sunt bun, sunt urat, ca tata e rau, ca sa spun o minciuna ca tata ma loveste. Ea ma loveste.

P:- unde te loveste:

M: palme, m-a ars cu tigara (indica zona fetei)

Comments

comentarii

Universitatea Cluj a pierdut, sâmbătă, meciul contra Petrolul Ploiești în etapa cu numărul 4 din play-out. Partida s-a termina cu scorul de 2-1 (0-0).... Citește mai mult
Competiția WorldSkills de Cofetari-Patiseri și Brutari la Cluj: O zi specială pentru talentele din patiserie și brutărie. Cei mai buni vor reprezenta România la Lyon.... Citește mai mult

Lasă un răspuns