Viceprimarul Anna Horvath și patronul Euro GSM Zsolt Fodor, trimiși în judecată

Viceprimarul Clujului, Anna Horvath, și omul de afaceri Zsolt Fodor, care împreună cu soția deține Euro GSM, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA Cluj.

Curtea de Apel Cluj a înregistrat ieri dosarul penal cu numărul 1448/33/2016, în care sunt inculpați viceprimarul municipiului Cluj-Napoca din partea UDMR, Anna Horvath, și milionarul Zsolt Fodor (foto dreapta) pentru trafic de influență și spălare de bani, respectiv cumpărare de influență și spălare de bani. Calitatea de avocat a Annei Horvath a atras competența Curții de Apel.

Potrivit rechizitoriului, Anna Horvath este acuzată că, în perioada februarie – mai 2016, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcţionari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar în care omul de afaceri Zsolt Fodor avea interese economice. Este vorba de clădirea din Piaţa Muzeului, nr. 4, din Cluj este una care este inclusă în patrimoniul Ministerului Culturii, aceasta fiind cunoscută în Cluj Napoca ca Palatul Mikeş.

Derularea acestui proiect imobiliar presupunea obţinerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafeţe de teren, eliberarea autorizaţiei de construire.

”Pentru demersurile pe care le-a făcut pe lângă funcționari cu atribuţii în domeniul urbanismului şi autorizării lucrărilor de construcţii, inculpata Horvath Anna a pretins omului de afaceri procurarea şi remiterea unui număr de 60 de abonamente (având o valoare totală de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale.

Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma unui contract de sponsorizare, încheiat între o societate administrată de inculpatul Fodor Zsolt și o firmă “agreată” de inculpata Horvath Anna.”, susțin procurorii DNA.

De asemenea, în același context, inculpata Horvath Anna ar fi promis că și după alegerile locale îl va ajuta pe același om de afaceri și în cazul altor proiecte imobiliare în care acesta din urmă avea interese economice, precum un complex din zona Borhanci.

Anna Horvath se află sub control judiciar și nu-și poate exercita funcția de viceprimar.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai unui imobil ce aparține inculpatei Horvath Anna.

Potrivit ediției din acest an al Topului 300 Cei mai bogați români, Silvia și Zsolt Fodor au o avere estimată între 22-24 milioane euro.

Horvath: ”Nu cunosc conținutul rechizitoriului”

”Am aflat azi din presă ca ieri, 19 decembrie, dosarul meu a fost trimis în judecată. Nu cunosc conținutul rechizitoriului, dar am fost înștiințată că urmează verificarea măsurii controlului judiciar, ca primă etapă procedurală. Trimiterea în judecată înseamnă pentru mine posibilitatea de a-mi putea demonstra nevinovăția, respectiv inexistența faptelor ce-mi sunt atribuite prin acuzație. Nu îmi rămâne decât să-mi păstrez încrederea în dorința de aflare a adevărului și în respectarea procedurilor legale privind dreptul la apărare, caz în care îmi voi putea dovedi nevinovăția în instanță. Deocamdata atat pot sa va spun”, a declarat viceprimarul pentru Clujust.ro

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România, nu a scăpat nici în acest an de ploaie.... Citește mai mult
După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult

Lasă un răspuns