fbpx

Urbanismul deşănţat din Floreşti continuă! Protest împotriva îndesării unor blocuri între blocuri

Urbanismul deşănţat din Floreşti, ilustrat de o hiper-aglomerare de populaţie şi maşini, care a luat-o mult înaintea reţelisticii, infrastructurii şi a serviciilor, se perpetuează şi în 2016.

Peste 100 de familii de la ansamblurile de blocuri de pe strada Muzeul Apei numerele 22, 24, 26, 28, pe de o parte, şi de la nr 14 pe de alta, protestează duminică, 10 aprilie, de la ora 18, în faţa ansamblurilor amintite, vizavi de ridicarea pe parcela care le desparte a unui bloc cu 3 niveluri, care ar urma să fie continuat în perspectiva apropiată cu alte 2 imobile.

Noul edificiu va priva în mod direct 15-20 de apartamente din ansamblurile învecinate de 60-80% din lumina soarelui de care beneficiază astăzi. După ridicarea celorlalte două blocuri creşte direct proporţional şi numărul apartamentelor afectate. Subliniem că în zonă nu există niciun loc public de joacă.

În loc să amenajeze parcuri de joacă între blocuri, primăria alege să autorizeze alte blocuri între blocurile deja existente, ignorând minimul confort de locuire al comunităţii direct învecinate formate din peste 200 de adulţi şi peste 50 de copii.  Atât aceşti copii, din  vecinătatea direct afectată, cât şi toţi cei 200-300 de copii şi tineri până în 16 ani din micro-cartierul Plopilor-Muzeul Apei, cu peste 2.000 de locuitori, din Floreşti, nu se bucură de niciun loc de joacă public, singurele astfel de spaţii fiind nişte improvizaţii de foarte mici dimensiuni, pe spaţii private, amenajate în disperare de cauză de diverşi locatari.

Nemulțumiții au sesizat mai mult neconcordanţe în documentaţia de autorizare la arhitectul-şef al judeţului Cluj şi la Prefectura Cluj. De asemenea, se pregătește sesizarea instanţei.

Contructorii auau demarat procedurile prealabile construirii, împrejmuirea terenului şi tasarea unei conexiuni cu drumul public de pe care se face accesul. Anterior, Primăria i-a asigurat pe oameni din zonă că doreşte să realizeze pe parcela respectivă locuri de joacă.

Dezvoltatorii imobiliari sunt Eugen si Felicia Pop, autorizatia fiind preluată de la SC Asociatia Caritabila Blythwood SRL.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns