Un tânăr zis ”Hoțu” i-a furat inima unei femei și a instigat-o să fure bani și bijuterii de la tatăl ei

Hoț de inimi. Un tânăr de 27 de ani din Calafat a fost arestat preventiv, fiind acuzat că și-a instigat iubita de 34 de ani să fure 70.000 lei și bijuterii de la tatăl ei, pentru ca mai apoi să fugă împreună. Păgubitul și-a restras plângerea în ce o privește pe fiica lui.

După ce tatăl a depus plângere la poliție, tânărul a fost depistat de polițiști la volanul unei mașini în Craiova, fără însă a avea permis de conducere și a refuzat să i se preleveze mostre biologice, astfel că s-a ales cu dosar penal pentru trei infracțiuni.

Un judecător de drepturi și libertăți de la Judecătoria Calafat a dispus arestarea preventivă a inculpatului.

Solutia pe scurt: ”Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat. În baza art. 202 alin.1 şi 3 Cod procedură penală, art. 223 alin.2 Cod procedură penală şi art.226 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Ştefan Constantin Florin , zis “Hoţu”, pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, prevăzută de art. 337 Cod penal, cu aplic. art.41 alin.1 Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 03.02.2023, până la data de 04.03.2023, inclusiv. Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpat, prin apărător desemnat din oficiu, privind luarea măsurii arestului la domiciliu.”

Potrivit comunicatului IPJ Dolj, ”în dimineaţa zilei de 26 ianuarie a.c., poliţiştii Secției nr. 10 Poliție Rurală Poiana Mare au fost sesizaţi de către un bărbat, de 64 de ani, din comuna Desa, cu privire la faptul că fiica acestuia, de 34 de ani, i-ar fi sustras, din locuinţă, suma de 70.000 de lei precum şi bijuterii din aur în valoare de aproximativ 150.000 de lei.

În seara zilei de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 23.00, patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova a depistat, pe strada Râului, din municipiul Craiova, un autoturism înmatriculat în Republica Bulgară, în care se afla şi tânărul de 27 de ani, din municipiul Calafat, asupra acestuia fiind găsita suma de 15.100 de lei.

Din cercetări ar fi rezultat faptul că, tânărul ar fi instigat-o pe femeia de 34 de ani să sustragă banii şi bijuteriile, după care s-ar fi deplasat către Municipiul Craiova, la volanul unui autoturism neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere şi refuzând să-i fie prelevate mostre biologice pentru a se stabili valoarea alcoolemiei.

În urma activităților întreprinse, s-a recuperat întreaga cantitate de bijuterii din aur sustrase, precum și suma de 15.000 lei, care au fost restituite persoanei vătămate.

În urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe tânăr, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la infracțiunea de furt, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Cu privire la femeia de 34 de ani, persoana vătămată şi-a retras plângerea depusă împotriva acesteia.”

Tânărul are din 2022 o condamnare de 1 an și 2 luni cu suspendare pentru act sexual cu o minoră.

Comments

comentarii

Vreme capricioasă, cu temperaturi maxime de 34-36 de grade în sudul țării, dar și cu înnorări persistente, averse cu caracter torențial și vijelii în restul teritoriului.... Citește mai mult
O explozie hidrotermală impresionantă a avut loc în celebrul Parc Național Yellowstone din Statele Unite. Incidentul s-a produs în zona Biscuit Basin.... Citește mai mult

Lasă un răspuns