Ce procurori ”se bat” pentru șefia DNA și DIICOT

Procurorii Marius Voineag și Crin Bologa concurează pentru conducerea Direcției Naționale Anticorupție, iar Ioana Albani și Oana Pâțu pentru șefia Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Potrivit G4media.ro, a confirmat că s-a înscris pentru funcția de șef al DNA  procurorul Marius Voineag, actual adjunct al Secției pentru urmărire penală și criminalistică din Parchetul general și fost șef al Serviciului de combatere a macrocriminalității economico-financiare din cadrul DIICOT. Ca procuror de caz, Voineag a instrumentat unul dintre dosarele lui Sorin Ovidiu Vântu și ale sindicalistului Liviu Luca, dosarul Ultrapro Computers, dosarul manipulării pieței de capital privindu-l pe fostul șef al SIF Banat Dragoș Bîlteanu, iar la PG a intrumentat dosare de contrabandă și obținere ilegală de fonduri.

Procurorul Voineag a scris în declarația sa de avere că a primit 502.500 de lei la petrecerea de botez.

Și șeful DNA Crin Bologa s-a înscris pentru un nou mandat de 3 ani în fruntea instituției, a confirmat chiar acesta pentru G4media.ro. În ultimii 3 ani, DNA l-a trimis în judecată pe fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, pentru o mită de peste 800.000 de dolari și pe fostul președinte al Camerei Deputaților și ex-lider PSD Liviu Dragnea în dosarele ”Vizita în SUA la Trump” și ”Tel Drum”. DNA a mai trimis în judecată foști miniștri precum Adrian Chesnoiu de la Ministerul Agriculturii sau Nicuale Bădălău de la Ministerul Economiei.

Procurorul Ioana Albani s-a înscris pentru șefia DIICOT, au declarat pentru G4Media surse oficiale. Ea a instrumentat zeci de dosare de criminalitate organizată. Albani este fostul procuror şef al Serviciului de prevenire şi combatere a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT, decorată de către fostul șef FBI, David Comey.

Și actuala șefă interimară a DIICOT, Oana Pâțu, s-a înscris în cursă pentru un nou mandat la șefia instituției, potrivit declarației sale pentru G4Media.

Scutea a făcut anunțul pe LinkedIn

Procurorul general Gabriela Scutea s-a înscris în cursă pentru un nou mandat de 3 ani la șefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casașie și Justiție. Anunțul a fost făcut pe LinkedIn, unde Scurtea a scris un mesaj scurt în limba engleză și a pus prima pagină a proiectului de management. ”Este timpul pentru un nou proiect managerial. Este dificil să fii manager în funcție și să abordezi ca un outsider nevoia de dezvoltare a organizației”, a scris Gabriela Scutea în engleză.

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate festivaluri de muzică din Europa care se desfășoară în Bonțida, a fost afectat de pana informatică de la Microsoft.... Citește mai mult
Pentru a încuraja tinerii să se distreze responsabil, MedLife și-a mobilizat resursele și a pus la dispoziție festivalierilor din cadrul Electric Castle primul centru mobil de testare BTS (boli cu transmitere sexuală) din Europa Centrală și de Sud-Est.... Citește mai mult

Lasă un răspuns